Üyelik İçin Tıklayın

ABD’de Üniversite Nasıl Okunur?

Üniversiteyi kazanamadınız mı? İstediğiniz bölüme puanınız yetmiyor mu? O zaman ABD'de okumayı düşünebilirsiniz.

Haber.gen.tr 2015-06-10 13:41:33
Yorum Yaz

Girmiş oldukları üniversite sınavlarından yeterli puan alamayan ya da durumundan memnun olmayan öğrenciler yurt dışında okuma fikrini çok benimsemektedir. Yurt dışında okumak için seçilen ülkeler listesinde, Kanada, Almanya, İngiltere, İsveç gibi ülkeler olmakla birlikte bu listenin başında Amerika Birleşik Devletleri gelmektedir. Yaşam tarzı ve eğitim anlamında çoğu üniversite öğrencisinin hayali olan ABD'de eğitim sistemi bizim sistemimizden çok farklıdır. Tüm bu farklılıklara rağmen, yeni bir dil öğrenme ve üniversite sonrasında açılacak kapıların hayali, kişileri ister istemez ABD’ye yönlendirmektedir. Ayrıca; maddi yönden uygunluğu, alan seçme özgürlüğü ve hatta burs imkânının öğrencileri kendisine çekmeye yetmektedir.

ABD'de Okumak İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

ABD'de okumak için lise diplomasının 4 üzerinden 3,5 civarı olması ve TOEFL dil yeterlilik sınavından iyi bir puan alınması gerekmektedir. Öğrenciler yüksek lisans ve doktora zamanında Türkiye'nin de sağlamış olduğu burslardan faydalanabilmektedirler. Mezuniyet sonrası ilk yıl kampüste çalışma zorunluluğu olan ve haftada yalnızca 20 saat çalışabilen öğrenciler daha sonra 1 yıl içerisinde iş bulabilirlerse ABD'de yaşamlarını sürdürebilmektedir.

ABD'de Okumak İçin Ne Kadar Para Gereklidir?

ABD'de 3 bin 157'si özel olmakla birlikte toplam 4 bin 937 üniversite bulunmaktadır. Bu üniversiteler her kesimden insanlar için uygun olmakla birlikte oldukça esnek bir eğitim sistemine sahiptirler. Ülkede 5bin dolardan 52bin dolara kadar uygun yüksek öğrenim kurumları bulunmaktadır. ABD’de ev fiyatları da özellikle öğrenciler için oldukça uygundur. 100 dolardan başlayan kira fiyatları da başka cazip gelen fırsatlar arasındadır. Tüm bunların yanı sıra; öğrencilerin okurken, bir taraftan çalışmaları da mümkündür. İş şartları insan haklarına uygun şekilde düzenlenmiş olup, bir kişi okul haricindeki zamanlarında, kendini geçindirecek miktarı rahatla kazanabilmektedir.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu