Üyelik İçin Tıklayın

Alex De Souza aktif futbol hayatına veda ediyor

2004 - 2008 yılları arasında tam 8 sene Fenerbahçe forması giyen ve Fenerbahçe tarihinin efsaneleri arasına giren Alex De Souza bugün Coritiba formasıyla son maçına çıktıktan sonra aktif futbol hayatına veda ediyor.

Haber.gen.tr 2014-12-07 17:20:48
Yorum Yaz

Futbolu bırakacağı tarihi açıkladıktan sonra resmi Instagram hesabından birlikte çalıştığı isimlere teker teker teşekkür etmeye başlayan yıldız futbolcu, şuana kadar yaptığı toplam 551 payşalımın 120'sinde Türkiye'de geçen zamanlarından, bayramlara, özel günlere, eski takım arkadaşlarına, Fenerbahçe'ye, İstanbul'a, çaya ve yöneticilere getirerek Türkiye sevgisini tekrarladı.

İsmini kullanmadığı tek isim geçtiğimiz günlerde Galatasaray'da görevinden alınan Cesare Prandelli oldu. Alex, Fenerbahçe'ye gelmeden önce İtalya'nın Parma takımında kısa bir Avrupa tecrübesi yaşamış, o dönemde Parma'nın teknik direktörü olan Prandelli ile kötü ayrılmışlardı. Bu yüzden Alex'in ayrılık notlarında Parma ve Prandelli yer almıyor. Fakat Fenerbahçe'den ayrılmadan önce kavga eden ve araları bozulan Aykut Kocaman hakkında iyi konuştu. Alex'in futbol hayatının son gününde Instagram hesabından yazdıklarını kendi cümleleriyle sizlere aktaralım.

- Daum, Zico, Luis Aragones, Aykut Kocaman için: "Her birinden bir şeyler öğrendim. Beni Fenerbahçe'ye getiren Daum’du ve bu adamı seviyorum. Zico benim idolüm! Aragones’ten sadece 1 senede çok fazla şey öğrendim. Aykut ile ayrılmama kadar giden sorunlarımız oldu ama ona çok büyük saygım var. Teşekkür ederim."

- Mehmet Aurelio için: "Genç yaşta yıldız olmak için gerekli kaliteye sahip olan ve bunu Türkiye’de başarılı olarak kanıtlayan Brezilyalı-Türk. Fenerbahçe’ye adaptasyonumun çok önemli figürlerinden biriydi."

- Roberto Carlos için: "Bir fenomen! Milli takımda pek çok seviyede beraber oynadık, daha sonra da kısa bir periyot Fenerbahçe’de. Ondan bahsetmeme gerek yok. Tartışmasız efsane. Bu adamı dünya tanıyor. Senden çok şey öğrendim. Bütün tavsiyelerin için teşekkürler."

- Cristian Baroni için: "Çok iyi ön libero, pasör, markajcı ve sert şutör. Futbolculuğun yanında Fenerbahçe periyodumun dostlarındandı. Onunla oynamak bir zevkti."

- Selçuk Şahin için: "Teknik olarak parlayan bir oyuncu hiçbir zaman olmadı. Ama her şekilde hep yardımcı oldu. Kulüp formasıyla bir sürü şampiyonluklar kazandı ve derbilerde hep önemini gösterdi."

- Marcio Nobre için: "Savaşçı, çok güçlü bir oyuncu ve süper önemli gollere imza attı. 2004 yılında geldiğimde adaptasyon sürecimin çok önemli parçasıydı."

- Pierre van Hooijdonk için: "Seninle yan yana oynamak büyük zevkti. Teknik, zeki ve sert şut. Aynı zamanda çok iyi pozisyon alıp, bir sürü kafa golü attı."

- Diego Lugano için: "Ceza sahasına kesilen top eşittir Lugano’nun golü. Fenerbahçe forması için her şeyini verirdi. Hayatını saha içinde vermeye hazırdı. Seninle tanışmak büyük zevkti dostum."

- Semih Şentürk için: "Yanında oynama fırsatı bulduğum en iyi Türk forvet. Türkiye’de bana en fazla yardımcı olanlardan biri. Gollerin, yardımların ve özellikle dostluğun için teşekkür ederim."

Alex De Souza'nın profesyonel kariyeri

Yıllar Takım Maç (Gol)
1995-1997 Coritiba 17 (5)
1997-2000 Palmeiras 65 (19)
2000-2001 Flamengo 10 (3)
2001-2002 Cruzeiro 13 (2)
2002 Parma 5 (2)
2002-2004 Cruzeiro 55 (27)
2004-2012 Fenerbahçe 245 (136)
2013-2014 Coritiba 57 (18)
Toplam   467

(212)

 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu