Üyelik İçin Tıklayın

Altına Yatırım Yapılmalı Mı? Ne Zaman Satmak Uygundur?

Altına Yatırım Yapılmalı Mı? Ne Zaman Satmak Uygundur? Nasıl kar edilebilir? Alım satım işlemleri güvenli olur mu?

Haber.gen.tr 2015-07-07 12:56:59
Yorum Yaz

Altın, dünya üzerinde ilk olarak günümüzden 4000 yıl önce yaşamış mısırlıların mezarlarında bulunmuştur. Bulunduğu zamanlarda kıymeti anlaşılamayan parlak maddenin zamanla aşınmadığı, işlenebildiği ve hiç bozulmadığı keşfedilmiştir. Bu keşiften sonra altın dünya üzerindeki tüm alışverişlerde kullanılan bir araç olarak günümüze kadar gelmiştir.

Altın Yatırımları Güvenli Midir?

Altın uzun yıllar ticaret aracı olarak kullanılmış. Paranın bulunmasını takiben alışveriş aracı olmaktan çıkmış ve yatırım aracı haline gelmiştir. Değerini büyüten bu değişimde altın günümüze kadar kıymeti katlanarak gelmiştir.

Bugün birçok yatırımcı varlıklarını değerlendirmek için altın alma yolunu seçiyor. Ancak son 10 yıldır altın fiyatlarındaki dalgalanmaların kestirilemeyişi sebebi ile birçok firma ve şahıs altının hızlı değişkenliği nedeni ile büyük oranlarda nakit kaybı yaşamıştır.

Bugün altına yatırım yapıldığında 3 çeyrek ise 10 yıl sonra hala 3 çeyrek olarak kalacağı kesindir. Azalmayan yapısı değerinin de azalmadığı anlamına gelmemektedir. Küçük oranlarda göze batmayan kayıplar yaşatsa da altının dalgalı değişimleri büyük yatırımcıları hayli zorlamaktadır.

Para Biriktirmenin Parlak Yolu

Son 10 yılda dünya üzerindeki ekonomik dalgalanmalardan birçok finans piyasasının etkilendiği gibi altın piyasası da hızlı değişimler yaşadı. Tüm dünyada yaşanan bu kriz dolayısıyla, altın önümüzdeki bir 10 yıl kadar daha kestirilemeyen değişimler yaşayacak. Ancak altın bu 10 yıl içerisinde hala yatırım aracı olmaktan ziyade para biriktirmenin bir yolu olarak daha kullanışlı bir seçenek ile önümüze çıkacağa benziyor.

Altın Ne Zaman Satılmalıdır?

Altın fiyatlarının ani düşüş ve çıkışlarını takip etmek epey zorlayıcı olacaktır. Takip edilebilse dahi nakde çevirmek ya da daha fazla altın almak istemek gibi durumlarda anında müdahale olamayacaktır. Bu sebeple bankalarda altın hesabı açtırmak en doğru karar olacaktır.

Banka ile görüşmek istemeyen, kendi elleriyle yatırım yapmak isteyenler ise altınlarını satacakları zaman borsa durumunu, tüm endexleri takip etmeli ardından alım satım işlerini yapmalıdır. Ayrıca unutmamalısınız ki genel olarak yaz aylarında düğünlerin artması ile beraber altınları fiyatı yükselişe geçmektedir. Mümkün oldukça bozum için bu ayları tercih etmeye bakın.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu