Üyelik İçin Tıklayın

Arabanızın daha az yakıt yakması için öneriler

Aracımızı ekonomik şekilde kullanmak için benzin fiyatlarını takip etmemiz gerekmiyor aslında, ufak ipuçlarıyla daha uzun mesafeyi daha az yakıt tüketerek gitmemiz mümkün. Bunun yansıra yakıt tasarrufu ile çevreye duyarlılık göstererek küresel ısınmaya karşı durmuş oluyoruz. Bahsedeceğimiz yollar hem dizel hem de benzinli araçlarda uygulanabilir.

Haber.gen.tr 2014-11-24 21:30:30
Yorum Yaz

1- Rölantide motoru ısıtmayın

Özellikle soğuk günlerde aracınızı rölantide uzun süre bekletmek yerine seyir halindeyken ısıtmanız motorunuz uygun sıcaklığa daha hızlı ulaşmasını sağlayacaktır.

2- Gereksiz ağırlıklardan kurtulun

İnsan vücudu gibi arabamızın da gereksiz ağırlıklardan kurtulmasında fayda var. Fazladan 100 kg’lık ağırlık bize 1000kmde 10 litre yakıta mal olmaktadır.

3- Yüksek devirlerden uzak durun

Aracımızı mümkün olduğu kadar yüksek vites, düşük devir mantığında kullanmaya özen göstermeliyiz.

4- Motor frenini kullanın

Yavaşlayacağınız zamanlarda ani fren yapmaktan ziyade kademe kademe vites düşürerek hızınızı azalmanız size %15 yakıt tasarrufu sağlayacaktır. Aynı mantıkla yokuş aşağıya inerken fren kullanmak yerine viteste inerseniz  fren balatalarınızı da yıpratmamış olursunuz.

5- Filtreleri, bujileri ve motor yağını kontrol edin

Yakıt tasarrufunda en önemli nokta aracımızın verimli çalışmasıdır bu nedenle bu destek parçalarını kontrolünü yaptırmanız gerekmektedir.

 

Son olarak yukardaki maddeleri uyguladıktan sonra aldığımız yakıt kalitesine dikkat etmekte fayda var. Pompa fiyatlarına göre uygun aldığımızı sandığımız yakıtlar aslında bizi daha mesafe gitmemize neden olabilir

 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu