Üyelik İçin Tıklayın

Bomba Avcısı Türkiye’ye Ayak Bastı

Bombalı terör eylemleri ve özellikle son günlerde artarak devam eden canlı bomba tehlikesi ülke yöneticilerini ve vatandaşları oldukça korkutmaktadır.

Haber.gen.tr 2016-04-25 09:39:38
Yorum Yaz

Bombalı terör eylemleri ve özellikle son günlerde artarak devam eden canlı bomba tehlikesi ülke yöneticilerini ve vatandaşları oldukça korkutmaktadır. Bu tehlike karşısında çözüm arayışına giren bilim adamları canlı bomba olan veya bomba taşıyan eylemcileri otuz - kırk metre uzaklıktan tespit eden bir cihaz üretti.

%75 hissesine İngiltere’nin sahip olduğu RPSS şirketinin üretimi olan ve “Mirtle” adı verilen bu cihaz, dünyada Barack Obama, David Cameron gibi birçok devlet büyüğünün korunmasında kullanılıyor. İngiltere ve Amerika gibi devletlerin onayından geçmiş bu cihaz; göndermiş olduğu radyo dalgaları sayesinde kişilerin taşımış olduğu bomba, silah gibi nesneleri otuz - kırk metre uzaklıktan tespit edip eylemlerin olumsuz sonuçlanmasında başarı gösteriyor.

Kâşifi İngiliz Fizik Profesörü Nick Bowring, geliştiricisi Carl Cagliarini olan bu teknoloji harikası ürün dünyada beş yıldır kullanılıyor. Bomba avcısı olarak nitelendirilecek nano sistem ürünü olan bu cihaz Türkiye’ye de ayak bastı. Tüm Özel Güvenlik Dernekleri Federasyonu Başkanı Bülent PERUT, cihazın iki yüz bin dolar olduğunu ve şu an özel şirketler için değil, sadece kamu kurum ve kuruluşlarında kullanımının sağlanması için tanıtımını yaptıklarını dile getirdi.  RPSS Şirketinin Başkan Yardımcısı ve Mirtle’nin geliştiricisi Carl Cagliarini de Brüksel’de yakın tarihte meydana gelen patlamadan önce Mirtle kullanılmış olsaydı eylemciler havaalanı veya metro istasyonuna giriş yaptıklarında tespit edilebilip büyük facia önlenebilecekti, şeklinde açıklama yaptı.

 

 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu