Üyelik İçin Tıklayın

Burun Tıkanıklığının Nedeni Nedir Ve Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bugüne kadar burun tıkanıklığının nedenleri hakkında birçok yazı yazılmıştır. Bu yazılarda burun tıkanıklığının nedenleri arasında kemik veya kıkırdak eğriliği, burun eğriliği gibi sebepler ve bu sebeplerin ortadan kalkması için ise deviasyon ameliyatı olması gerekliliği üzerinde durulmuştur.

Haber.gen.tr 2015-06-09 22:17:24
Yorum Yaz

Gelişen teknoloji sayesinde özellikle son yıllarda burun tıkanıklığı daha detaylı bir şekilde ele alınmakta ve tedavisi de buna göre yapılmaktadır. Bunun yanında burun şişliklerine sebep olan önemli edenlerden birisi de konka şişlikleridir.

Konka şişlikleri halk arasında burun eti şişmesi olarak da bilinir. Burun eti şişmesi bazen o kadar inatçı bir duruma gelir ki ilaç tedavisine bile cevap vermez. Hal böyle olunca da konka şişlikleri lazerle ve radyofrekans gibi araçlarla kontrol altına alınabilmektedir. Bu iki yöntemde hangisinin kullanılacağına ise bu hastalığı takip eden doktorlar karar verebilir. Holmium yağ lazerle konka küçültme işlemi en çok tercih edilen yöntemlerdendir. Bu işlem, şişen burun etlerinin küçültülme işlemi olarak gerçekleştirilir. Yine bu işlem mukoza denilen dokuya zarar vermeden hassas bir şekilde yapılır. Yaklaşık 20 yıldır ülkemizde kullanılan bu yöntemin son derece başarılı bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Ameliyathanede yapılan ve genel bir anestezi gerektiren bu işlem kısa sürer ve anestezi süresi de kısadır. Operasyon yaklaşık olarak 20-30 dakika sürebilir. Hastalar aynı gün içerisinde hastaneden taburcu olabilirler. Yani bu operasyonu geçiren kişilerin geceyi hastanede geçirmeleri için hiçbir neden yok. 

Bu operasyon burna hemen hemen her zaman tampon koymayı gerektirmediği için hastanın gözetim altında tutulmasına da gerek kalmıyor. Hasta operasyondan hemen sonra sosyal yaşamına ve işine dönebilir. Ağrılı bir operasyon olmamasına rağmen, operasyon sonrasında grip olayında olduğu gibi küçük çaplı akıntıların meydana gelmesi de muhtemeldir. Bunu takiben de birkaç gün boyunca burunda kabuklanmalar da oluşabilir. Kolay bir operasyon olmasına rağmen alt konka cerrahisi deneyim gerektiren bir konudur. 

Yukarıda saymış olduğumuz maddeleri uyguladığınız takdirde sizler de burun tıkanıklığınızdan kurtularak daha rahat bir nefes ve daha rahat bir hayata sahip olabilirsiniz.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu