Üyelik İçin Tıklayın

Doğu'nun Paris'ini Gezmek İsteyenlere Bakü

Doğu’nun güzelliklerini en çarpıcı şekilde gözler önüne seren Bakü; kültürü, sanatı, sporu ve doğasıyla gezginlere çok özel seçenekler sunuyor. Tarihi, kültürü, mimarisi, sanatı ve sporuyla öne çıkan Bakü’ye nasıl gidilir, nereleri gezilir, ne yenir, neler yapılır sorularının cevaplarını merak edenler için işte en özel tüyolar.

Haber.gen.tr 2016-11-29 12:18:05
Yorum Yaz

Türk toprakları ile Azeri toprakları her ne kadar haritada birbirinden uzak olsa da kültürel yakınlık ve nüfusun birbirine kaynaşmış olması bu uzaklığı birbirine yakınlaştırıyor. Azerbaycan Hava Yolları ve Türk Hava Yolları ile hava yolu ile Azerbaycan’a ulaşabilirsiniz. Farklı lezzetler ve farklı bir yoluculuk yapmak için Azerbaycan Hava Yollarını tercih edecekseniz unutmadan söyleyelim; Azerice’de inmek kelimesi yerine düşmek kelimesi kullanılıyor uçak inişinde panik olmayın. Azerbaycan’a gidecek gezginler için altını çizeceğimiz bir diğer önemli detay da Bakü’de nerelerin gezileceği olacaktır. Ülkemizde de adını sıkça duyduğumuz Kız Kulesi, Bakü için de önemli bir mimari yapı olarak öne çıkıyor. Denizin ortasında olmasa da Bakü için simgesel alanlardan biri olan Kız Kulesi, Bakü rehberi sayfalarında gezilecek yerler arasında önemli bir yere sahip.

Bir diğer göze çarpan gezi merkezi ise Devlet Kukla Tiyatrosu’dur. Burada özel sanat etkinliklerine katılabilirsiniz.

Ayrıca mimarisi ile göz kamaştıran Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nde de unutamayacağınız konser ve sergilere şahitlik edebilirsiniz.

Bakü’ye gittiğinizde çok yabancılık çekmeyeceğiniz bir diğer husus da yemekler olacak. Mantıya benzeyen hingali denemelisiniz. Aş adı verilen yemeği de mutlaka tatmalısınız. Kavurma ve kestane ile servis edilen pilav üzeri kayısının da tadına bakmadan geçmeyin. Bakü’ye Doğu’nun Paris’i denmesinin en önemli sebeplerinden biri alışveriş seçenekleridir. Dünyaca ünlü birçok markayı barındıran Neftchiler Caddesi’nin tam anlamıyla Paris’i andırdığını söyleyebiliriz. Birçok AVM’nin de bulunduğu Bakü’de ünlü Türk markalarını da bulabilir, yerli modayı Bakü’den takip edebilirsiniz.

Kültürümüze çok da yabancı olmayan Bakü, kültürü, sanatı, sporu ve mutfağıyla sizi etkileyecek. Bakü rehberi ile doğru adrese doğru yoldan ulaşarak gezinizi renklendirecek, keyifli ve verimli vakit geçirebileceksiniz.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu