Üyelik İçin Tıklayın

En Çok Okunan Şairler

Günümüzde, pek çok şair olsa da, bazı şairler diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarmıştır. Hangi şairler en çok okunur? Bu şairlerin özellikleri nelerdir?

Haber.gen.tr 2015-07-09 15:10:03
Yorum Yaz

Günümüzde teknolojik araçların çılgın bir hızla ilerleme kaydetmesi, her evde herkesin sahip olabileceği kadar yaygın ve ucuz hale gelmesi genç, yaşlı tüm bireyleri gazete, kitap gibi yazılı bilgi kaynaklarından uzaklaştırdı. Zira bir tıkla hem izlenebilen hem dinlenebilen hem de okunabilen bir kaynak varken kitapçıya gidip kitap alıp okumak çoğu kişiye zahmet gibi geliyor. İşte bu koşullar altında kitap okuma sayısı ve niteliği gün geçtikçe düşse de okuma sevdalısı, kemik kadro denebilecek okurlar hala mevcuttur. Özellikle de şiir sevdalıları asla ve asla bu tutkudan vazgeçemezler. Zira şiir okumak, yazmak ve şiirin dünyasını hissedebilmek bir tutkudur. Her dönem şair isimleri yenilense de bu yenilerden çok azı geleceğe kalabilmekte, Atilla İlhan gibi ustalar her daim taptaze hisler bırakabilmektedir. Bu bağlamda güncel yeni ve her gün yenilenen favori şairlere göz atmak gerekir.

Hangi Şairler Neden Çok Okunmaktadır?

En çok okunan şairler listesi zaman zaman değişiklik gösterse de en çok okunan şiirler değişmiyor aslında. Tema hep biraz hasret hep hüsran ve en çok da aşktır. Belki de insanı en çok yaralayan, en çok mutlu eden ve dilinden şiirler döken aşktır. İşte bu tezi tam da karşılayan en çok okunan şairler listesinden bir kesit.  Hiç kuşkusuz ki en çok okunanların hep ilk üçünde olmayı başaran Can Yücel, Atilla İlhan, Ahmet Selçuk İlkan, Aziz Nesin, Bedirhan Gökçe, Necip Fazıl Kısakürek, Ahmet Hamdi Tanpınar, Nazım Hikmet, Orhan Veli Kanık ve Ahmet Arif’tir. Bu listeden de kolayca anlaşılacağı üzere Mevsim hep aşk, hasret, kavuşamama ve hüzün mevsimidir.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu