Üyelik İçin Tıklayın

En İyi 5 Korku Filmi

En iyi korku filmleri sıralamasında yer alan ilk 5 film ve bu filmlerin konularını, içeriğini inceleyen bir yazı

Haber.gen.tr 2015-06-13 21:34:42
Yorum Yaz

İnsan psikolojisi üzerine araştırma yapan bilim adamları ulaştıkları bazı sonuçların çok ilginç olduğunu söylemekte. Bulguları ilginç yapan konu insan psikolojisinin ihtiyaç duyduğu hatta yaşam için beslendiği duygular hakkında. Araştırmalara göre insanlar gülmeye, sevilmeye ve mutluluğa ihtiyaç duyduğu kadar korkuya da ihtiyaç duyuyor.

Duygu Vitamini Filmler

Film camiası ve bilim adamları ilginç bir şekilde ortak bir noktada buluşuyorlar. Vücudun eksik vitaminlere sağlık için ihtiyacı olduğu gibi eksik duygulara da ihtiyacı olduğunu savunuyorlar. Bu eksikliği düzenli hayatlarda gidermenin zor olması sebebiyle kitap ve filmlerin insan psikolojisine bu anlamda vitamin etkisinde olduğu düşünülüyor.

En Çok İhtiyaç Duyulan Duygu Korku

Şaşırtmaya devam eden bilim adamları duygusal ihtiyaçlar konusunda insanların korkuya da çokça ihtiyaç duyduklarını söylüyorlar. Günlük rutinde bu hissi doğal yollar ile karşılayamayacak insanlar için de en etkili yöntemin korku filmleri olduğunu ekliyorlar.

Nitekim korku filmlerinin izlenirliği üzerine yapılan araştırmalar bu bulguları doğruluyor. En çok izlenen korku filmleri arasında 5 film dikkati çekiyor.

En Çok İzlenen 5 Korku Filmi

Korku filmleri arasında gelmiş geçmiş en başarılı senaryo, en iyi yönetmenler ve oyuncuların yer aldığı 5 film;

  • Testere Serisi
  • Chucky’ nin Gelini
  • Tepenin Gözleri
  • Teksas Katliamı
  • Dabbe şeklinde sıralanıyor.
  1. Testere Serisi; korku camiasında kült haline gelmiş bir seri. Psikopat bir seri katilin kurbanları ile oyunlar oynayışının anlatıldığı seride kimi zaman kurbanlar kurtulsa da mutlak ölüme ilerliyorlar. İzlerken sakin kalabilmek mümkün değil.
  2. Chucky'nin Gelini; Oyuncak bir bebeğin yaptığı katliamı işleyen kurguda fazlaca kan dökülüyor. İzleyenlerin çoğu odalarında oyuncak bebek varken uyuyamamaya başladıklarını belirtiyor.
  3. Tepenin Gözleri; kimi rivayetlere göre yaşanmış bir hikâye olduğu söylenen kurguda arka arkaya garip olaylar gelişiyor. Garipliklerin peşine düşenler ise korkutucu sonuçlara gidiyorlar.
  4. Teksas Katliamı; Ne yazık ki tamamen gerçek bir olayın kurgulanarak senaryolaştırılması ile yapılmış bir filmdir. Korku ve dramın birlikte işlendiği film izleyenler üzerinde gerçek hikâye olduğu için derin izler bırakmaktadır.
  5. Dabbe; Türk yapımı olan korku filmi görülemeyen canlılar ile alakalı bir senaryoya sahip. Bir kısmı yaşanmış hikâyeler geri kalanı ise kurgudan oluşan film izleyenlerin en çok korktuğu filmlerin başında geliyor. 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu