Üyelik İçin Tıklayın

En Kullanışlı 5 Android Uygulaması

Android işletim sistemi için kullanılan en önemli uygulamalar

Haber.gen.tr 2015-06-11 23:34:56
Yorum Yaz

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte artık evdeki bilgisayarlar ceplerimize girmiştir. Telefonlarla tüm vakti öldürmek yanlış, fakat faydaları da göz ardı edilemeyecek kadar fazladır. Yer bildirme, fotoğraf paylaşma, sosyal alanda mesajlaşma, anlık resim yollama gibi daha birçok eğlenceli ve yararlı uygulamalar vardır. Android telefonların marketi olan Google Play Store’dan,  en çok indirilen ve en kullanışlı android programları listelenmiştir.

Whatsapp

İnternetin gelişimiyle beraber SMS devrini tamamen kapatmayı hedefleyerek kurulmuş olan android uygulamasıdır. Yalnızca internet aracılığıyla iletişim kurulan anlık mesajlaşma ve dosya paylaşım platformudur. Yeni güncellemesiyle birlikte artık arama özelliği de koyulan Whatsapp uygulaması en kullanışlı uygulamalardan birisidir. TL gerektirmeden sadece internet üzerinden aramalar yapılabilmektedir. Uygulamanın yıllık ücreti 2.43 TL’dir.

İnstagram

Öncelikle AppStore’da daha sonra android işletim sisteminde de kullanıma geçilmiş fotoğraf paylaşma platformudur. Koyulan fotoğrafların sosyal çevrede beğenildiği gibi, sanal alışverişte yapmak mümkündür.

Facebook

Site aracılığıyla kullanılan Facebook’un,  telefonlardan rahatlıkla girilebilmesi için açılan bir platformdur. Facebook’un mesajlaşma harici tüm fonksiyonlarını bu uygulamayla kullanabilmek mümkündür.

Facebook Messenger

Facebook’un ana uygulaması üzerinden sohbet edebilmek mümkün değildir. Bu nedenle, farklı amaçlarla ortaya koyulan Facebook uygulamaları bulunmaktadır. Messenger uygulaması sayesinde, mesajlaşma bölümü kullanılabilmektedir. Ayrıca; gruplarda paylaşım yapma, sayfalarınızı yönetme gibi işlemler için de uygulamalar indirilebilirsiniz. Bu durumun en büyük avantajı; uygulamaların çok daha hızlı olması ve takılma sorunuyla karşılaşılmamasıdır.

Swarm

Daha önce ismi Foursquare olan, sonradan Swarm olarak değiştirilen aktif yer bildirimi uygulamasıdır. Milyonlarca insanın severek kullandığı bu uygulamada GPS sayesinde otomatik yer bildirimi de yapılabilmektedir. Yapılan yer bildirimleri Facebook, Twitter gibi sosyal ortamlarda da paylaşılabilmektedir.

 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu