Üyelik İçin Tıklayın

Gül Hastalığı İçin Maske

Gül hastalığı nedir? Nasıl tedavi edilir? Doğal yöntemler işe yarar mı? Nasıl bir maske uygulamak gerekmektedir?

Haber.gen.tr 2015-06-28 21:35:35
Yorum Yaz

Gül hastalığı deride, yüzde ve burunda kızarıklıklar şeklinde kendini gösteren ve buna aknelerin de eklenmesiyle görüntü bozukluğu oluşturduğu için çözüm yolları aranılan bir hastalıktır. Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte beyaz tenli insanlarda görülme frekansı fazladır ve stres gibi etmenlerin hastalığı tetiklediği sanılmaktadır.

Gül hastalığı eczane ürünleri kullanılarak ya a ameliyat gibi yöntemlerle bir nebze olsun hafifletilebilmektedir. Evinizde oluşturduğunuz yöntemlerle de gül hastalığının derecesini hafifletebilir ve düzenli tedavilerle hastalıktan tamamen kurtulabilirsiniz.

Bitkisel Bakım Süreci

Su, papatya çayı ve yeşil çay gül hastalığını iyileştirmede birlikte kullanılan etkili ürünlerdir. Suyu kaynattıktan sonra yeşil çay ve papatya çayını ekleyerek demlenmesi için bekleyebilirsiniz. Soğumasının ardından bir pamuk yardımı le cildinize uygulayabilir ve bu işlemi dilediğiniz zaman gerçekleştirebilirsiniz.

Doğal Maskeler

Bal, şekersiz yoğurt, elma sirkesi ve yeşil çay kullanılarak hazırlanan karışım kullanılabilir. Suyu kaynatıp içine yeşil çayı atıp demlemeye bıraktıktan sonra, diğer malzemeleri de farklı bir kapta karıştırıp karışımın üstüne yeşil çaydan eklenerek tekrar karıştırılıp maske elde edilebilir. Bu karışım hastalık belirtisi gösteren bölgeye sürülüp 15-20 dk. kadar beklenilmelidir. Kırmızı pancar ve su da kaynamış suyun içine atılıp demlemeye bırakıldıktan sonra kür haline getirilip 3 hafta boyunca düzenli olarak hastalığın olduğu bölgeye uygulanabilir.

Bu tür doğal yöntemler kullanılırken sağlıklı beslenmeye özen gösterilmeli ve karışımlar bozulmamaları açısından günlük olarak minimum seviyelerde tekrar hazırlanmalıdır. Ayrıca karışımlar düzenli olarak kullanılmalı ve doktor tavsiyesi olmadan kimyasal tedavi yöntemlerine gidilmemelidir.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu