Üyelik İçin Tıklayın

Güneş Lekeleri için Bitkisel Çözümler

Güneş lekelerinden korunmak mümkün mü? Oluşan lekeler nasıl giderilir? Çözümü için kullanılabilecek bitkisel yöntemler nelerdir?

Haber.gen.tr 2015-07-05 18:37:41
Yorum Yaz

Uzmanların hem fikir olduğu konulardan biri güneşe çıkan herkesin yaz, kış mutlaka güneş kremi kullanması gerektiğidir. Yani güneş kremi sadece yaz mevsimi değil tüm yıl için gerekli bir ihtiyaçtır. Güneş kremi kullanılmadığında güneşin zararlı ışınlarına maruz kalan cilt korumasız kaldığından yanıklar ve lekeler oluşmaktadır. Bu lekeler oluştuktan sonra yok edilmesi zor olsa da azaltmak mümkündür. İşte bu leke tedavisinde doğal ürünleri kullanmak sadece lekenin giderilmesi için değil cildin sağlığı için de önemlidir.

Güneş Lekeleri Hangi Doğal Ürünlerle Tedavi Edilebilir?

Güneş lekelerini giderme yöntemlerinin hepsinde en önemli nokta uzun ve sabır gerektiren bir süreç olduğunun farkında olabilmektir. Yani yöntem ne olursa olsun akşamdan sabaha başarılı bir sonuç alabilmek mümkün değildir. Bu yöntemlerden en doğal ve etkili olanlar; yumurta akı, taze sıkılmış limon suyu, elma sirkesi, dolapta bekleyip sararmış salatalık ve yoğurt sayılabilir. Sözü edilen tüm bu ürünler doğrudan lekeye sürülüp yarım saat bekledikten sonra yıkanması gereken ve eğer uygulanan bölgede açık bir yara yoksa kesinlikle yan etki göstermeyen ürünlerdir. Ancak sonuç almak için iki, üç ay düzenli olarak her gün kullanmak şarttır. Bunların yanında haşlanmış nohutu ezerek lekeli bölgeye sürüp kuruyuncaya kadar bekledikten sonra ovalayarak yıkamak da güneş lekeleri için etkili olmaktadır.

Tabi tüm bunlara ek olarak haftada iki, üç gün yüzü maden suyuyla silmek ve her gün düzenli bir şekilde sabah, akşam gül suyu ile temizlemek gerekmektedir.  

 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu