Üyelik İçin Tıklayın

İş Hayatında Motive Edecek 3 Film

İş hayatında başarıyı yakalamak isteyen herkesin zaman zaman umuda ihtiyacı vardır. İşte bu filmler size umut ve motivasyon kaynağı olacaktır.

Haber.gen.tr 2015-06-15 23:01:14
Yorum Yaz

Yoğun toplantılar, iş seyahatleri, uzayan mesailer derken iş hayatında motivasyonun düşmesi mutsuzluğun ve iş memnuniyetsizliğinin başlaması içten bile değil. Bu düşüşleri tersine çevirmek, bir parça o ortamdan kurtulmak için de en etkili yöntem görsel destekli motivasyon kaynakları olacaktır.

Filmler Nasıl Motivasyon Sağlıyor?

Yaşanılan düzen içerisinde günler monotonlaştığında gerçeklik algısı ve mutluluk hormonları hızlı bir düşüşe geçer. Bu gibi durumlarda depresyona ve memnuniyetsizliğe sürüklenen insanlar içinde bulundukları duruma dışarıdan bakma ihtiyacı hissederler. Bu durumun farkında olmadıklarından çözüm bulamayanlara uzmanların tavsiyesi film seyredilmesinden yanadır.

Filmler empati kurma, alternatif düşünce üretme ve yaşanılan gerçeklikten bir süre uzaklaşıp olaylara dışardan bakma imkânı sunmaktadır. Filmler bu özellikleri sayesinde de insanlara motivasyon kaynağı olmaktadır.

İş Hayatında Motivasyon

Özellikle büyük çaplı çalışmaları olan şirketler çalışanların tamamı sık sık motivasyon kaynaklarına ihtiyaç duyarlar. Aşırı stres, işleri yetiştirememe kaygısı ve başarısızlık hissine kapılma gibi sebeplerle motivasyonu düşen çalışanlara görsel ve işitsel olarak motivasyon imkânları sağlanarak bu problemler çözülebilir.

Motivasyonu dinamik tutulan çalışanlar iş hayatlarında çok daha başarılı olup çalıştıkları şirketin başarısına da bu olumlu durumu yansıtacaklardır. Motivasyonun hızlı ve etkili bir şekilde sağlanması yaratıcı düşünceyi de geliştirecek olan filmler ile sağlanabilecektir.

İş Motivasyonu Sağlayan En İyi Filmler

Görsel ve işitsel öğelerin bir arada olduğu motivasyon kaynakları daha hızlı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Bu noktada filmler en etkili çözüm olacaktır. Filmlerdeki karakterler ile empati kurabilecek olunması motivasyonu destekleyen en önemli etmendir.

Yapılan anketler sonucunda; şahısların ve şirketlerin motivasyon kaynağı olarak kullandığı başlıca 3 film vardır. Bunlar;

  • The Internship -  Genç Çıraklar
  • The Hudsucker Proxy – Bir Şirket Komedisi
  • Promised Land – Kayıp Umutlar şeklinde sıralanmaktadır.

İlk iki film komedi kategorisinde yer almaktadır ve güldürürken düşündüren etkiler bırakmaktadır. 3. Film ise bir parça dram niteliğinde olup, olumsuz durumlar içerisinden sıyrılıp yükselişe geçme konusunda etkili motivasyon kaynakları içermektedir.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu