Üyelik İçin Tıklayın

Küçük Banyo Dekorasyonu

Küçük banyoların dekorasyonu nasıl yapılır? Nasıl kullanışlı hale getirilir? Nelere dikkat edilmelidir?

Haber.gen.tr 2015-06-21 21:48:56
Yorum Yaz

Her bayan, geniş ve ferah bir banyo hayalini kurar. Küçük banyolar her ne kadar şirin görünse de bir o kadar boğucu olabilir. Bunun için küçük dokunuşlar yaparak küçük banyoları büyük gösterebilirsiniz. Sade bir dekorasyonla oldukça geniş gösterebileceğiniz banyonuzda aksesuar kullanımından da kaçınmamalısınız.

Serinlik Etkisi Veren Banyolar

Kişisel temizliğinizi yaptığınız banyolar, kendinizi iyi hissetmeniz gereken yerlerdir. Kendinizi iyi hissetmek, misafirlerinizin banyonuza hayran kalması için büyüleyici bir banyoya sahip olmak, küçük dekorasyon fikirlerinde saklı. Küçük bir banyoya sahipseniz, kullandığınız renklere dikkat etmelisiniz. Koyu renklerden kaçınarak yumuşak tonlarda, soft renkler özellikle beyaz küçük mekânları daha büyük göstermektedir. Fayanslarınızda, duşa kabinde beyaz veya soft renklerde beğendiğiniz bir rengi tercih edin. Açık ve koyu renkleri bir arada kullanmak istiyorsanız, koyu tonları aksesuarlarda tercih etmelisiniz.

Küçük Banyolar İçin Doğru Aydınlatma

Banyonuzu ferah göstermek için aydınlatmalardan korkmadan yararlanın. Doğru seçilmiş aydınlatmalar ile daha aydınlık bir banyoya sahip olabilirsiniz. Lavabonun karşısına büyük bir ayna asın, aynanın üzerine katmanlı olarak aydınlatma özelliğine sahip aplikler yerleştirin. Banyo tavanında spotlar da kullanabilirsiniz. Unutmayın, tavanı geniş ve yüksek gösterirseniz banyonuzda o kadar ferah gözükecektir. Lavabonun bulunduğu tezgâh müsaitse, şık ve iyi aydınlatan bir gece lambası da kullanabilirsiniz.

Banyoda Kullanabileceğiniz Aksesuarlar

Bir banyonun temel aksesuarı aynadır. Küçük banyolarda olan alanı yansıtmak amacıyla daha büyük aynalar tercih edin. Büyük boy tek ayna kullanmak istemiyorsanız, farklı boylarda birkaç ayna ile banyonuza farklılık kazandırabilirsiniz. Duvar renginde beğendiğiniz uçuk pembe, buz mavisi, krem gibi soft açık tonlardaki renkleri tercih edebilirsiniz. Yer döşemesi için en uygun tercih beyaz tercih etmelisiniz. Fayansları değiştirmek için maddi imkânlarınız müsait değilse açık renk bir kilim kullanabilirsiniz. Küçük aksesuar kullanımı, banyonuzun birçok gereksiz ıvır zıvırla dolu hissi uyandırır. Bunun için küçük aksesuarlar yerine büyük ve az aksesuar kulanın. Sudan etkilenmeyen büyük bir kanvas tablo, büyük bir biblo, küçük havlular yerine büyük havlular kullanın. Banyoda dağınıklığın önüne geçmek için banyo dolabı kullanın. 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu