Üyelik İçin Tıklayın

LYS sınavına 1 hafta kala neler yapılmalı?

Üniversitelerin lisans bölümlerinde okumak isteyen öğrencilerin büyük bir bölümü için en önemli olan sınav; Lys’dir. Bütün sene boyunca çalışmış olan öğrenciler, son hafta ne yapacağı konusunda kararsız kalsa da, aslında en önemli dönem son 1 hafta olacaktır.

Haber.gen.tr 2015-06-07 09:44:13
Yorum Yaz

Yeni Konulara Çalışmayın

Sene içerisinde düzenli çalışmamış olan öğrenciler, son hafta pek çok yeni konuya birden çalışmaya kalkabilir. Ancak; çalışılan konular çözülen sorularla pekişeceği ve sizin yeterince zamanınız olmadığı için vazgeçin. Yapabileceğiniz en iyi şey, geçmişte çalıştığınız konuların tekrarını yaparak, bildiğiniz konulardan soru kaçırmamaktır. Kimi zaman, çok iyi bildiğinizi zannettiğiniz bir konuya ait, ayrıntı gibi görünen bir bilgiden dahi soru kaçırabilirsiniz.

Bol Bol Tekrar Yapın

Son hafta yapacağınız detaylı tekrar, yanlış yapacağınız soruların sayısını ortalama %30 oranında azaltacaktır. Tekrarları kalın kitaplardan yapmak yerine, sene içerisinde kendi aldığınız notlar ya da çıkardığınız özetlerden üzerinden yapın. Eğer elinizde böyle bir kaynak bulunmuyorsa; çeşitli yayınların son yıllarda popüler olan konu özetli dergileri bulunuyor. Yaklaşık 30-40 sayfada tüm konuların ana noktaları özetlenerek, sizin için genel bir tekrar oluyor.

Her Gün En Az 1 Deneme Çözün

Bir konuyu ne kadar bilirsiniz bilin, zamanında tüm soruları çözmüş olmasanız, hiçbir işe yaramayacaktır. Bu nedenle de bol miktarda soru çözümü çok önemli. Sene başından itibaren minimum haftada 1 deneme çözmeniz gerekirken, son hafta bu sayı günde bire çıkacaktır. İmkânınız varsa 3-4 denemeye kadar da çıkabilir. Deneme çözerken mutlaka zaman tutmalı ve bu zaman bittiğinde kalemi tutmalısınız. Ayrıca; çözemediğiniz soruları öğretmenlerinize sorarak, doğru çözümlerini mutlaka öğrenmelisiniz.

Erken Kalkın ve Kahvaltınızı Yapın

Kahvaltı yapmadan sınava girmeniz, sınav süresindeki veriminizi düşürecektir. Bu nedenle sınav sabahı mutlaka kahvaltı yapmalısınız. Ancak; 1 hafta öncesinden sabah 8.30-9.30 arası kahvaltınızı yapmanız, vücudunuzun alışmasını sağlayacaktır. Kahvaltıda çikolata, reçel gibi kan şekerinizi ani olarak yükselten yiyeceklerden uzak durmalısınız. Bunun yerine ceviz, fındık, kepekli ekmek, peynir gibi üretilen enerjiyi sınav süresince kullanabileceğiniz seçimler yapmanız önemlidir.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu