Üyelik İçin Tıklayın

Meme Kanserine Karşı Alınabilecek Önlemler

Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarır.

Haber.gen.tr 2015-06-10 22:26:52
Yorum Yaz

Meme kanseri, akciğer kanserinden sonra tüm dünyada görülme sıklığı en yüksek olan kanserdir. Çağımız kadınlarının da en korkulu rüyası olan meme kanserinin artık ölümcül olmaktan çıktığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Meme kanserine karşı alınabilecek en önemli önlem tabii ki de erken teşhistir. Erken teşhisten sonra da doktor tedavisi dışında evde ve rahatça bulabileceğiniz malzemelerle önlem alabilmek mümkündür.

Kadınların, her sene belli aralıklarla yaptıracakları kontroller, meme riskinin erken aşamalarda teşhis edilmesi açısından oldukça önemlidir. Ülkemizde bu nedenle pembe kurdele sembolü kullanılarak, kadınları bilinçlendirme amaçlı çalışmalar da yapılmaktadır.

Erken Teşhis Yöntemi

Kadınların 20 yaşından itibaren her hafta düzenli olarak meme kanseri kontrolünü yapmalıdırlar. Her duştan sonra memede kitle olup olmadığını el yordamıyla bulmak mümkündür. Bunun haricinde 30lu yaşlardan itibaren mamografi çektirmeye başlamak da erken teşhis için çok önemlidir.

Meme Kanserine Karşı Etkili Yiyecekler

A,C ve E vitaminlerince zengin olan brokoli, meme kanserini önlemedeki en önemli yiyeceklerden birisidir. Brokoli içerisindeki sülforafan tam bir panzehir görevi görmektedir. Ayrıca brokoli içerisinde bulunan indole isimli madde de meme kanseri riskini azaltmaktadır. Ayrıca uzmanlara göre kıvırcık lahana, beyaz lahana ve karnabahar gibi sebzeler verilen hastaların %50ye kadar iyileştiği, hatta çoğunda rahatsızlığın kaybolduğu görülmektedir. Fabrikasyon yapımı yiyeceklerden ve kızartmalardan uzak durmakta kanseri önlemede büyük bir etkendir.

Meme Kanserinden Korunmak İçin Neler Yapılabilir?

Radyasyon içeren aletlerden uzak durmak ya da daha az kullanmak gerekmektedir. Kanserojen madde içerdiği söylenen her türlü yiyecek ve kimyasallardan da uzak durmak gereklidir. Oda spreyleri, deterjanlar, mürekkepler, böcek ilaçları gibi kimyasalların kullanılmaması, her şeyin en doğalını kullanabilmekte kansere karşı alınabilecek önlemler arasındadır.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu