Üyelik İçin Tıklayın

Mutfaklarda Trend: Doğallık

Mutfak dekorasyonunda da doğallık baz alınarak yapılan çalışmalar her geçen gün artmıştır. Bu dekorasyon için nasıl çalışmalar yapılmalı?

Haber.gen.tr 2015-07-12 11:30:47
Yorum Yaz

Doğal olan her şeyin moda olduğu bir dönemdeyiz ve bu moda son zamanlar da herkesin popüler trendi oldu. Özellikle dekorasyon yapanlar için doğallık çok önemli bir kavram haline geldi. Bu dekorasyon işinden evlerin en çok kullanılan, tüm aileyi bir araya getiren nefis yemeklerin piştiği mutfaklar da nasibini aldı. Artık mutfaklar gösterişten uzak, olabildiğince sade ve kullanışlı oluyor. Mutfağınızda bazı değişiklikler yaparak siz de doğallığı yakalayacaksınız.

Tezgâh Seçimi

Her geçen gün taş mimarisi her yerde karşınıza çıkıyordur ve mutfaklar da bu durumdan nasibini aldı. Taş tezgâhlar mutfaklarda hem doğal bir görüntü elde etmenizi sağlıyor hem de ilginç ve hoş bir mutfak size sunuyor. Tezgâhlar da genellikle granit, mermer, traverten ve kireç taşı gibi doğal taşlar tercih edilmektedir.

Dolap Seçimi

Avrupa mimarisinde sıkça kullanılan ahşaplar, mutfağa doğallık katan en iyi malzemelerden birisidir. Ahşap dolaplar ile mutfağınızda hoş bir atmosfer yaratarak misafirlerinizi etkilemeyi başarabilirsiniz. Ahşap dolapları, ahşap masalar ve avizeler ile tasarlayarak hayalini kurduğunuz doğal görünümlü bir mutfağa kavuşabilirsiniz.

Yer Seçimi

Traverten ile dekore edilen mutfaklar hem şık hem de doğal bir görüntü kazanıyor. Traverten haricinde siyah mermer veya yer karoları ile de aynı doğallık da mutfaklar elde edebilirsiniz. 

Mutfağınızı dekore ederken önce yerleri ne ile kaplayacağınıza karar verip sonra da seçtiğiniz yer döşemelerine uygun eşyalar seçerek doğallığı yakalayabilirsiniz.

 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu