Üyelik İçin Tıklayın

Nefes alamıyorum protestolarına NBA yıldızlarından destek

ABD'nin Ferguson kasabasında kaçak sigara sattığı iddiasıyla polis ekiplerince göz altına alınmak istenirken boğularak öldürülen, ve polislere ölmeden önce nefes alamıyorum çırpınışlarına aldırmayan polislerin federal mahkemece aklanmalarına büyüyen öfkeye NBA basketbolcularından LeBron James, Derrick Rose ve bir çok yıldızdan destek geldi.

Haber.gen.tr 2014-12-09 13:57:37
Yorum Yaz

NBA ligi takımlarından Chicago Bulls'un MVP yıldızı Derrick Rose, Golden State Warriors'a ile Cumartesi günü oynanan maçta, Eric Garner'ın öldürüldüğü olayı araştıran New York'taki jüri kararına karşı tepkisini ortaya koymak için üzerinde Garner'in boğulduğu sırada söylediği ''I Can't Breathe'' (Nefes alamıyorum) yazan tişört giydi.

Derrick Rose'un kararını destekleyen NBA yıldızı LeBron James de ''Bu muhteşemdi, ben de bunu yapabilirim'' ifadesinin ardından Cleveland Cavailers'ın Brooklyn Nets'le yaptığı maç öncesinde ''Nefes alamıyorum'' yazılı tişört giyerek, ülke genelindeki protestoların sahalara taşınmasını sağladı.

Ayrıca New York Nets oyuncularından Kevin Garnett, Deron Williams, Jarrett Jack ve Alan Anderson da Lebron James gibi ''Nefes alamıyorum'' yazılı tişört giyen NBA basketbolcuları listesine eklendi.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu