Üyelik İçin Tıklayın

Paris-Kahire Seferi Yapan Uçak Kayboldu

Fransa'nın başkenti Paris’ten Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitmek için havalanan Mısır Havayollarına ait bir yolcu uçağının Yunanistan'ın Kerpe Adası açıklarında düştüğü iddia ediliyor.

Haber.gen.tr 2016-05-19 15:35:31
Yorum Yaz

İçindeki 56 yolcu ve mürettebat ile Paris Kahire seferini yapan yolcu uçağı Akdeniz üzerinde radardan çıktı. İmdat sinyali vermeyen uçak ile en son irtibat kaybolmadan 10 dakika önce kuruldu. Mısır Havayolları'na ait MS804 sefer sayılı uçağın Yunanistan'ın Kerpe Adası açıklarında düştüğü açıklandı. Mısır Havayollarına (EgyptAir) ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı Fransa’nın başkenti Paris'ten Kahire'ye gitmek için havalanmıştı. Yolcu uçağı ile irtibat Akdeniz açıklarında kesilmesinin ardından uçağın kaybolduğu açıklanmıştı. Uçakta 3'ü çocuk olmak üzere 56 yolcu, 3 güvenlik ekibi ve 7 uçuş görevlisi bulunuyordu.

Alınan bilgiye göre Mısır Havayolları'na ait uçak Mısır Hava Sahasının yaklaşık 16 kilometre içinde 11 bin 500 metre yükseklikteyken kayboldu. Fransa Başbakanı Manuel Valls uçak ile ilgili olarak her seçeneğin ve çözümün masada olduğunun altını çizdi ve "Bu aşamada hiçbir teoriyi göz ardı edemeyiz. Mısır da hem askeri yetkililerle hem de hükümet temsilcileriyle temas halindeyiz" dedi. Mısır ve Yunanistan, Mısır Hava Yollarına ait yolcu uçağını aramak üzere Yunanistan'ın Kerpe Adası açıklarına birçok arama – kurtarma ekibi gönderdi.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu