Üyelik İçin Tıklayın

Selahattin Demirtaş'tan Kritik Açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dokunulmazlık tartışmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Haber.gen.tr 2016-05-20 16:05:19
Yorum Yaz

Halkların Demokrat Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dokunulmazlık tartışmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Demirtaş “Recep Tayyip Erdoğan beni içeri attırsa dahi beni çıkarmak için uğraşacak hale gelecek buna şüphem yok” şeklinde konuştu.

Yaptığı açıklamanın devamında ikinci tur oylamalar için fikir beyan eden Selahattin Demirtaş, oylamada “330'un altına düşeceği kanaatindeyim” ifadelerini kullandı. Dokunulmazlık oylamasını rezalet olarak değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı birçok milletvekilinin de durumdan rahatsız olduğunun vurgusunu yaptı. Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve hatta Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerinin durumdan ciddi rahatsızlık duyduğunu belirtti. Konu ile ilgili olarak en uygun kararın 330'un altında düşmüş kalması olduğunu söyleyen Demirtaş Referandum aralığında olmasının ciddi bir olasılık olduğunu yapılan oylamada evet oyunun 367'nin üzerine çıkacağını düşünmediğini savundu.

Basına mensuplarına konuşan Selâhattin Demirtaş AK Parti milletvekillerinin hatta Başbakan'ın biat kültürüne tabi olduklarını ve kendi iradelerinin hiçbir kıymeti olmadığını savundu. Bu yüzden Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerinin açık oy kullandıklarını dile getirdi.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu