Üyelik İçin Tıklayın

Siyah Noktalar için Kullanılan Ürünler

Siyah nokta problemiyle savaşmak için kullanılacak ürünlerin seçiminde nelere dikkat edilmeli? Nasıl daha güzel ve sorunsuz bir cilde sahip olunur?

Haber.gen.tr 2015-07-05 18:34:58
Yorum Yaz

Özellikle gençlerin en önemli görüntü problemlerinden biri olan siyah noktaların hem oluşumunun önlenmesi hem var olanların azaltılması mümkündür. Siyah noktalarının meydana gelmelerinin sebepleri genellikle ciltte biriken yağlar ve kirlerdir. Yani doğru cilt temizliği ve bakımı ile siyah noktaları yok etmek mümkündür. Eğer çok ciddi görsel problem yaratacak kadar büyük ve yoğun değilse, kozmetik ürünler ya da müdahalelere başvurmadan doğal yöntemlerle azaltmaya çalışmak en sağlıklısıdır.

Siyah Nokta Temizleme Ürünleri Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Uzun süredir var olan ve cilde yerleşmiş siyah noktalar için üretilmiş maskeler, kremler ve temizleyici ürünler bulunmaktadır. Bunlar daha çok salisilik asit içeren siyah noktalardan arındıran, gözenekleri sıkılaştıran ve siyah nokta oluşumunu önlemeye yardımcı olan ürünlerdir. Bu temizleyiciler içinde kimyasallar bulunduğundan her gün kullanmak yerine iki, üç günde bir kullanımı daha uygun olacaktır.

Ancak siyah noktalarla savaşmak için doğal yöntemleri tercih etmek çok daha akıllıca ve sağlıklı olacaktır. Örneğin doğal elma sirkesi ile siyah noktaların olduğu bölgeye sirkeli pamuk ile kompres yapma, şekersiz Türk kahvesini içtikten sonra telvesiyle maske yapma bunlardan bazılarıdır. Ayrıca aktardan alınan doğal kilin üzerine çok az limon sıkıp çamur kıvamına geldiğinde yüzüne maske olarak sürüp kuruyunca ılık suyla yüzü yıkama ve belki de en kolay ve doğal yollar yüzü sabah akşam gerçek gül suyu ile silmek ve haftada iki kez maden suyu ile yıkamaktır.

 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu