Üyelik İçin Tıklayın

Sosyal Medya ve Swarm

Swarm kişilerin sosyal medyada bulunduğunuz şehir, mekan ve her türlü konum türlerini paylaşabileceği bir platformdur.

Haber.gen.tr 2016-04-11 21:08:24
Yorum Yaz

Yeni yerler keşfetmek, arkadaşlarımızla aradaki mesafeyi öğrenmek ve chat yapmak amaçlıdır. İlk adı Foursquare olan sosyal iletişim ağı zamanla binlerce, milyonlarca kişiye ulaşıp internet hayatımızın vazgeçilmezi olmuştur. Foursquare ilk başta yeni mekanlar bulmak, mekan değerlendirmesi yapmak ve mekanlar hakkında tavsiye eleştiri ve önerileri öğrenmek amacıyla kullanılırken daha sonra sosyal platform olmuş birbirinden farklı özellikleriyle yeni isimlendirilmeye gidilmiştir. Mekanların değil, kişi-mekan ilişkisinin öne çıktığı görülmüştür.  Swarm dilimizde sürü anlamına gelmektedir. Dilimizde de karşılığı sosyal platformda bulunan karşılığı gibidir.  Bir başka tabirde ‘topluluk' olarak adlandırılır yine aynı şekilde dilimizde yerini alır.

Dm (mesaj) özelliğiyle dikkat çeken ve kademe atlayan blog, insanların kalbinde yerini edinmiş durumdadır. Diğer uygulamalara benzer olarak da mesajlardan sonra gelen okundu ibaresinin mevcut olması kişilerin çoğunlukla hoşnut olduğu bir şeydir.  Mesajın hangi saatte okunduğu ve teslim edildiği bilgisi de yer almaktadır.

Uygulamanın temel amacı arkadaşların eğer yakın mesafelerde iseler birbirleriyle bir araya gelmelerini sağlamaktır. Bunun dışında kullanıcılar, diğer tüm uygulamalarda olduğu gibi  Swarm’da da Facebook hesaplarıyla ya da e-postalarıyla hesap açabiliyor. Swarm kullanıcıları yer bildirimi yaptıkça puan ve statü kazanırlar. Bir mekanda mayör olarak adlandırılırlar. Bir mekanda, bir şehirde, veya bir kurumda en çok yer bildirimi yapmak o mekanda mayör olmanızı sağlar.  Bildirim yaptığınız her yerde coin kazanırsınız ve bu bir oyun haline dönüşür.  Swarm'a girişte 'Oyuna başlayalım' ibaresi bulunmaktadır ve her bulunduğun mekanda adeta bir yarış vardır.

Swarm nasıl kullanır ?

Öncelikle android telefonunuzdan Swarm  indirmeli daha sonra kaydolmalısınız. Kişisel bilgilerinizi girerek insanların sizi daha iyi tanımasına yardımcı olursunuz. Kendinize ait bir profil resmi ve bilgilerinizi aktardıktan sonra arkadaşlarınızı eklemeye başlarsınız. Bu arkadaşlarınız telefon listenizde ki veya farklı bloglarda ki arkadaşlarınız olabilir. Ardından yer bildirimi yapmaya başlayabilirsiniz. Yer bildirimi yaparken telefonunuzun internetinin açık olması gerekmektedir. Butona bastıktan sonra bir yer seç kısmı açılıyor ve otomatik olarak bulunduğunuz  çevredeki bütün mekanları ve adres isimleri seçebiliyorsunuz. Yaptığınız yer bildirimlerine arkadaşlarınızı ekleyebilir ve Facebook, Twitter'da paylaşım yapabilirsiniz. Swarm'da yaptığınız bildirimleri simgeleyen etiketler kullanabilirsiniz. Aynı mekanda bulunan arkadaşlarınızı ve diğer kişileri görebilirsiniz. Kişiler arası etkileşim içinde bulunup, grup şeklinde de konuşabilirsiniz.

Mekan hakkında profilinizde olumlu veya olumsuz yorumlara yer verip, bireysel olarak eleştiri yapabilirsiniz. Veyahut bir yerdeki ruh halinizi herkesle paylaşma olanağına sahipsiniz. Ayrıca kişilerin kiminle olduğunu öğrenip, etiketlerinden nasıl bir ruh hali içinde bulunduğunu anlayabilme olanağınız da var.

Swarm ülkemizde trend mi? Evet, oldukça hem de. Çünkü kişiler hem yer bildirimi yaparak nerede olduğunu belli ediyor hem de mesajlaşma olanağını elde ediyor.

Ayrıca Swarm'da diğer sosyal medya hesaplarından farklı bir özellik bulunuyor. Yakın çevrende bulunan insanları 0-500 metre 1000-1500 metre ibareleriyle görebiliyorsun. Kiminle aynı mahalledesin ya da kiminle aynı şehirde bulunuyorsun bunlara ulaşabiliyorsun. Yeni insanlarla tanışma şansına da sahipsin.

Hesap koruma veya kapalı hesap özelliğiyle de istediğimiz kişinin arkadaşı olup istediğimiz kişiyi reddetme imkanımız mevcut. Engelleme veya arkadaş silme butonuyla da istemediğimiz kişileri kendi hesabımızdan çıkarabiliyoruz. Yer bildirimi yapmasak bile sadece online olarak kullanarak kişilerle bağlantı içerisinde olabiliyoruz.  Farklı bloglardan hesabımıza giriş yapıp kişi listemizle de bağlantı kurabiliyoruz.  

Gelecek yıllarda Swarm kullanımının daha da yaygınlaşması bekleniyor. Yeni özellikleriyle insanları karşılayacağı temenni ediliyor.  İnsanları veya mekanları keşfetmede oldukça faydası gördüğümüz hesabın gelişmelere açık bir hesap olduğunu görüyoruz. Sosyalleşmeye devam, dışarıda hayat var!

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu