Üyelik İçin Tıklayın

Tarihi Yarımada’da Vodafone İstanbul Yarı Maratonu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ ve Vodafone Türkiye’nin ortak çalışması sonucu bugün Tarihi Yarımada’da Vodafone İstanbul Yarı Maratonu yapılacak. 1 Ocak – 11 Nisan 2016 tarihleri arasında başvuruya açık kalan maraton dört kategoride gerçekleştirilecek.

Haber.gen.tr 2016-04-25 09:45:03
Yorum Yaz

21K, Çeyrek Maraton, Bayrak Yarışı, Business Kategori. On altı yaşını doldurmuş yerli ve yabancı sporseverlerin katılımına açık olan koşu için elli beş ülkeden yaklaşık 7.500’e yakın kişinin internet üzerinden başvuru yaptığı açıklandı.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu Yenikapı’daki miting alanından başlayacak, Eyüp istikametine doğru koşulup Sirkeci ışıklardan tekrar Yenikapı’ya dönüşle son bulacak. Başlangıç ve bitiş noktası sayılan Yenikapı’da sporcuların eşyalarını teslim edebilmeleri için Eşya Teslim Noktaları sabah saatlerinde kurulacak. Sporcunun göğüs numarası çanta üzerine de görevliler tarafından yazılacak ve daha önceden sporseverlere teslim edilmiş çanta dışında hiçbir eşya kabul edilmeyecektir. Sporcuların sıvı ve enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere parkurun belli noktalarında beslenme istasyonları da kurulacak. 21 kilometrelik parkurda yarı maraton 9.00’da, bayrak yarışı ve çeyrek maraton ise 09.30’da koşulacak. Yarı maratonda dünya rekortmeni olan Eritreli Zersenay Tadesse’nin de bugün koşuda yer alacağı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre sabah 8.00’den itibaren Vodafone İstanbul Yarı Maratonu sebebiyle iki buçuk saat boyunca bazı yollar trafiğe kapatılacak. Haliç, Balat, Sirkeci, Gülhane, Yenikapı miting alanı sahil şeridi boyunca trafiğe kapalı alanlar içinde olacağından sürücülerin alternatif güzergahları kullanması önerildi.

 

 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu