Üyelik İçin Tıklayın

Yaz Bronzluğu Nasıl Korunur?

Yaz aylarındaki bronzluk kadınlara ayrı bir çekicilik katar. Ancak yaklaşık 3-4 hafta sonra bu bronzluk yok olur. Eğer daha uzun süre bronzluğunuzu korumak istiyorsanız yapabilecekleriniz var.

Haber.gen.tr 2015-07-24 15:11:02
Yorum Yaz

Yazın bayanlar için en önemli konulardan biri kalıcı bronz tende olabilmektir. Bu renk modayla yakından ilgilidir. Yaz modası özellikle yanmış ten üzerine kıyafetlere göre hazırlanmakta ve renkler ona göre seçilmektedir. Özellikle beyaz renk bronz tene çok yakışmaktadır. Burdan yola çıkarak bayanlar bronz tene kavuşmak için ya güneşin altında saatlerce beklemekte ya da solaryuma gitmektedirler.

Bronz Teni Uzun Süre Korumak İçin Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar;

1) Tatil öncesi, mutlaka vücut peelingi yapmak önemlidir. Ölü deriden arındırılmış cilt bronzluk için zemin hazırlamaktadır.

2) Doğru güneş kremini seçmek kalıcı bronz ten için ilk adımlardan biridir. Cilt tonuna ve yapısına göre güneş kremi seçilmelidir.

3) Güneşin dünyaya dik geldiği 11.00 - 16.00 arası saatlerde girilmemelidir. Doktorlar bu saatlerde güneş ışınlarının çok zararlı olduğunu söylemektedir. Bronzluk için öğlenden önce ve öğlenden sonra girilmelidir.

4) Cildi nemlendirmek, bronzluğun devam ettirilmesi için önemli faktördür. Güneş sonrası duş alındıktan sonra nemlendirmek gerekmektedir. Cilde uygun nemlendiriciler, güneş sonrası losyonlar, vitamin maskeleri,  jojoba ve havuç yağlı kremler vücudun ihtiyacı olan nemi karşılamaktadır.

5) Güneş sonrası banyo çok sıcak olmamalıdır. Çok sıcak su derinin kurumasına ve pul pul soyulmasına sebep olmaktadır. Ilık suyla duş almak gerekir.

6) Bronz teni temizlerken dikkat edilmelidir. Tonik tarzı alkollü ürünler yerine temizleme sütü ve temizleme mendilleri kullanılmalıdır.

7) Tatil sonrası bronz teni korumanın yollarından biride yeterli miktarda su içmektir. Uzmanların önerdiği iki litre su içilmelidir. Çünkü su kan dolaşımını harekete geçirmekte ve bronz teni ön plana çıkarmaktadır.

8) Havuç tüketmek bronzluğa yardımcı olmaktadır. Havuçta bulunan karoten maddesi melanositlerin artmasına yardımcı olmakta, bronzluğu kalıcı hale getirmektedir.  Havucun yanında kayısı, kırmızıbiber,  taze sebze ve meyve de bronzluğa etken yiyeceklerdir.

Bronzluğu Arttıran ve Kalıcı Kılan Maskeler;

1) İki havuç mutfak robotunda çekilip lapa haline getirilir. Bu lapa yüze sabah akşam uygulanıp yıkanır. Uygulanan ciltte bir hafta sonra koyulaşma fark edilecektir.

2) Susam yağı ve havuç yağı karıştırılıp vücuda sürülür. Ardından güneşte yarım saat beklenir. Sonra güneş kremi sürülür. Bu uygulamadan sonra ciltte gözle görülür koyulaşma olmaktadır.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu