Üyelik İçin Tıklayın

Yerli Telefon Modelleri

Akıllı telefonlar, günümüzde pek çok rağbet görmektedir. Bu telefonların, birçok özelliği içinde barınması tüketicileri özellikleri kurumsal şirketleri kendine çekmektedir. Bu da tabii olarak, kurumsal firmaların rekabetine yol açmaktadır. Bu rekabet, çoğunlukla kampanyalar ve çekici reklamlarla desteklenmektedir.

Haber.gen.tr 2016-04-13 20:32:44
Yorum Yaz

Rekabete destek olan diğer firmalar da kendilerine çıkar sağlamak için çeşitli rekabet öngörülerini ortaya koymaktadır.

Firmalar arası iletişim ve özellikle tüketici talepleri, firmaları arayışa sürüklemektedir. Bunlar çeşitli konuşma paketlerinden, internet kullanımın yükseltilmesine varana kadar çok geniş yelpazelerle sunulmaktadır. Türk telefon markalarının devreye girmesiyle birlikte, cep telefon piyasasında da fiyat düşüşleri ve artan kalite göze çarpmaktadır. Marka olarak tanınmayan markaların reklam ve fiyat politikasıyla birlikte, yabancı telefonların günümüzde kullanımını bir ölçüde azalttığı görülmektedir. Özellikle son 3 sene gibi bir zaman içinde, faturalı hatta geçmekle birlikte faturalı hat sahibi şirketlerin ve şirket içindeki yönetici; çalışan konumunda olan üst kişilerin türk telefon markalarıyla tanıştığını ve şirket içi iletişimin bu akıllı telefonlar sayesinde çözüme kavuşturulduğu çok rahatlıkla görülebilmektedir.

Akıllı telefon piyasasının sosyal medya ve kullanım rahatlığı gibi özelliklerini göz önüne alacak olursak, şirketlerin de son yıllarda aktif bir şekilde sosyal medyayı kullandığını artan talepler ölçüsünde tabii biçimde anlayabilmekteyiz. Bu talep şirketlerin ve telefon üreticilerinin sıkıntılarıyla baş başa kalabileceğinin, bilhassa fiyat politikasında uygun ölçülerin belirlenmesini zorlaştırabilmektedir. Kurumsal firmalar haricinde, orta ölçekli firmaların rekabeti arttırıcı yönünü düşündüğümüzde daha çok tercihler yapabileceği ve rekabetle yüz yüze kalacağı hissini göz ardına edememekteyiz. Türk telefon piyasasını tabiri caizse, sollayan akıllı telefonların şirketlerde kullanılmasıyla birlikte şirket giderlerini arttıran ve birçok harcamalardan kısıtlayan telefon ihtiyacımızı boş veremeyiz. Bu da beraberinde çeşitli sorun ve rekabetleri attıracak gerçeğini ortaya koymaktadır.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu