Üyelik İçin Tıklayın

YouTube 1 milyar dolar telif haklı cezası ödeyebilir

Bilgi verilmeden ve izin alınmadan YouTube'a şarkıları yüklenen ve maddi zarara girdiklerini ifade eden sanatçılar, YouTube'dan müzik videolarını kaldırması istiyor. Bu durumun devam etmesi halinde yasal yollara başvuracaklarını belirtiyorlar.

Haber.gen.tr 2014-12-26 09:48:00
Yorum Yaz

YouTube'a telif hakkı ihlali için başvuran avukatlar, içlerinde ABD'li sanatçı Pharrell Williams'ın da bulunduğu toplam 40 sanatçının videolarının siteden kaldırılmasını istiyorlar.

En büyük video paylaşım platformu olarak bilinen YouTube, bu videoları kaldırmaması durumunda toplam 1 milyar dolar tazminat cezasına çarptırılabilir.

Konuyla ilgili YouTube ile iletişime geçen avukatlar, sitede telif hakkı bulunan binlerce videonun kaldırılmasını talep etti. ABD merkezli teknoloji devi Google’ın bünyesinde yer alan YouTube, bu istek doğrultusunda henüz nasıl bir strateji belirleyeceği konusunda bir açıklama yapmadı.

1.35 milyar kullanıcısıyla en büyük sosyal ağ olan Facebook'un, gelecek dönemde YouTube'a rakip video paylaşım platformu FaceTube'u çıkaracağı söyleniyor.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu