Üyelik İçin Tıklayın

Yürüyüş Kaç Kalori Yakar?

En çok yapılan sporlardan olan yürüyüş, düzenli yapıldığı takdirde hem kilo verdirecek hem de sağlıklı bir yaşam sürmeniz konusunda size yardımcı olacaktır.

Haber.gen.tr 2015-06-24 12:04:45
Yorum Yaz

Yürüyüş hem sağlık için çok faydalı hem de kilo verme süresinde en büyük yardımcınızdır. Yürüyüş yaparak vücuttaki tüm kasları çalıştırabilir böylece tüm kaslara oksijen gitmesini, tüm kaslardan enerji yakılmasını sağlayabilirsiniz. 1 saat içinde yakacağınız kalori miktarı, yürüyüşün hızına ve kilonuza göre değişiklik gösterir. Günlük rutin olarak yürüyüş yapıyorsanız hafif tempolu şekilde yürüyüş yapabilirsiniz ama zayıflamak amacıyla yürüyüş yapacaksanız temponuzu artırmanız yararlı olacaktır. Yağ yakımı ancak tempolu bir yürüyüşle mümkündür. Tempolu yürüyüşten kasıt şudur: Saatte 4 km normal yürüyüş hızından biraz daha tempolu bir yürüyüş hızıdır. Bunun üzerinden sizde hızınızı az çok belirleyebilirsiniz.

Yakılan Kalori Miktarı Kişiden Kişiye Değişir

70 kiloda bir insan 4 km hızla 1 saat kadar yürüyüş yaparsa 252 kalori harcar. Aynı kişi hızını 5,6’ya çıkardığı zaman yakılan kalori miktarı ise 288 civarında olacaktır. 80 kiloda olan bir kişi yine 5,5 km hızla, tempolu şekilde yürürse 312 kalori yakar. Aslında bu oranlarda erkekler ve bayanlar için değişiklik gösterir. Bunun tam tespitini yapmak biraz zordur. Değerler aşağı yukarı yaklaşık rakamlardadır. Kilo daha da artarak 100 kilo olarak hesaplanırsa; 4 km hızla 318 kalori yakarken; 5,6 km hızda yapılan yürüyüşle 360 kalori yakılır.

Tempolu Yürümek Daha Etkili

Yürüyüş sırasında temponuzun düşmesini önlemelisiniz. Yürüyüş devam ettikçe hızda azalma olabilir. Bu durumlara karşı dikkatli davranmalısınız. Aksi takdirde belirtilen rakamlarda kalori yakmanız imkânsızdır.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu