Üyelik İçin Tıklayın

Zlatan Ibrahimovic'in (Ibracadabra) Kocaman Egosu

Zlatan Ibrahimovic, belki gelmiş geçmiş en önemli futbolculardan bir tanesi. Fakat onu şöhret yapan sadece oynadığı futbol değil, aynı zamanda başka hiçbir insanda olmayan koskocaman egosudur. Bu haberde detaylı olarak Zlatan Ibrahimovic, kısaca Ibracadabra egolarını inceleyeceğiz.

Haber.gen.tr 2015-06-18 17:30:19
Yorum Yaz

Zlatan Ibrahimovic egoları daha önce şuradaki yabancı bir site tarafından analiz edilmişti. Bizde bunları Türkçe'ye çevirerek futbolseverlerin beğenisine sunuyoruz.

Ibracadabra'yı tanıtmak için kelimeler kifayetsiz kalır. Kendisini tanımlayacak bir sözlük henüz bulunamamıştır. Listemize bir muhabirin sormuş olduğu soruya vermiş olduğu yanıtla başlayalım.

  • "Menajerin kim?" sorusunu şöyle yanıtlamıştı

"Menajerim falan yok! Menajerler iyi olmayan futbolculara takım bulmak için vardır. Büyük kulüpler direkt olarak bana gelebilir."


Gerçekten de Zlatan için kulüp bulmak hiçbir zaman problem olmadı. Kariyeri boyunca Ajax, Juventus, Inter, Milan, Barcelona, PSG gibi kulüplerde top koşturdu. Fakat içlerinde en sorunlusu kuşkusuz Barcelona'da geçirdiği günlerdi. Messi ve Guardiola ile yaşadığı anlaşmazlıklar basına bolca malzeme verdi. 

O dönem Barcelona'dan takım arkadaşı Lionel Messi'nin üst üste dünyanın en iyi futbolcusu seçilmesine verdiği tepki enteresandı.

"Evet, Messi 4 kez Ballon d’Or ödülünü elde etti fakat hala otomattan çikolata alabilmek için tabureye kullanması gerekiyor"

Messi'ye söyleyeceği sözler bu kadar değildi elbette. Lionel Messi ile ilgili görüşlerini şöyle dile getirmişti:

 "Lionel Messi harika bir futbolcu fakat kendisini çok fazla tanımıyorum. Biz aynı değiliz. O 13 yaşından beri Barcelona’da oynuyor. Bu kültürle yetişti ve takımı yönetti. Herkes onun etrafında top koşturuyor, böyle olması gayet normal. Fakat ben takıma  geldiğimde ondan daha çok gol atıyordum ve bu da onu rahatsız etti."

ibrahimovic messi

Barcelona'da doğru pozisyonda oynamadığını ve bu yüzden tam performans gösteremediğini şu sözlerle ifade etti:

"Bir Ferrari satın alıp, onu Fiat gibi kullanamazsınız."


Barcolona'da teknik direktörü Guardiola için hep içtenlikle açıklamalar yapardı. Bir seferinde Guardiola'ya sevgisini şu sözlerle göstermişti:

“Soyunma odasında Guardiola’nın bana sanki üvey evlat gibi davranmasına gıcık oluyordum. Garip bir durumdu. Beton gibi bir adam, tıpkı duvar gibi hiçbir hayat belirtisi göstermiyordu. Mal mal bakıyordu. Ara sıra o filozofik saçmalamalarına başlardı. Ben de dinlemezdin, yani neden dinleyeyim ki? İleri derece mantıksız konuşuyordu. Yok kanmış, gözyaşıymış, termiş.”

 pep guardiola ibrahimoviç


İbrahimoviç'in özel hayatı da her zaman merak konusu oldu. Nasıl olmasın? Fakat haberciler her zaman bay egoya soru sormaya çekindiler. İşte Ibracadabra'nın özel hayatına verdiği cevaplardan birkaç seçmece:

Yüzündeki yaraları merak eden muhabire "Bunu karına sorsan daha iyi edersin" şeklinde sinir bozucu yanıt veren Ibrahimovic, doğumgününde eşine ne hediye alacağını soran gazeteciye verdiği yanıt jeneriklikti:

"Ona hediye almaya gerek yok, o Zlatan'a sahip"

Yine aynı dönem kendinini gay olduğuna dair dedikodular çıkmıştı. Zlatan'a gay olup olmadığı sorusunu sorma cürretini gösteren kadın haberciye verdiği cevap şöyleydi:

‘Bu gece kız kardeşinle beraber bana gel. Gay olup olmadığımu sana göstereyim tatlım.’

Zlatan'ın egosu sonradan şişmemişti. O, küçüklüğünden beri burnu havada bir insandı. Henüz çocukken kendisini beğenen ve forma hediye eden Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, Zlatan'ı denemek istemişti. Fakat Ibrahimovic bu teklifi reddetmişti. Yıllar sonra sebebini şöyle dile getirdi:

"17 yaşımdayken Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger beni deneme antrenmanına davet etti. Fakat bunu kabul etmedim çünkü Zlatan denenmez!"

ibrahimovic ajax


Zlatan'ın sivri dilli ve egosu tavanlarda bir insan olması, diğer arkadaşlarının onu eleştirmesini engelledi. Çünkü ona bir şey söylerlerse karşılığında nasıl yanıtla karşılaşabileceklerini tahmin ediyorlardı. Ibracadabra'yı eleştirme cesareti gösteren yürek yemiş John Carew aldığı yanıtla sessizliğe büründü:

"Ben onun topla yapabildiklerini portakal ile yapıyorum."

Gelelim Zlatan'ın Paris'tek günlerine. PSG'ye transfer olduktan sonra kendisine kalacak ev bakan Zlatan, bu konuda düşüncelerini şöyle açıkladı: "Kendime bir ev bakıyorum fakat bulamasam da sorun değil gider otel alırım."

Kendisini futbolun tanrısı olarak niteleyen Ibrahimovic'in tavan yapan egolarıyla dalga geçmek için kurulan Twitter sayfası, ZlatanFacts (Zlatan Gerçekleri) kısa sürede binlerce takipçiye ulaştı. İşte Zlatan ile dalga geçilmek için atılan efsane tweetler:

  • Zlatan bir gün antrenmana geç kaldı. Bu yüzden teknik direktör diğer bütün futbolcuları antrenmana erken geldikleri için cezalandırdı.

  • Zlatan aynaya baktığında kendisini göremiyor. Çünkü hiçbir zaman ikinci bir Zlatan olamaz.

  • Zlatan'ın klavyesinde Ctrl tuşu yok. Çünkü hiçbir şey Zlatan'ı kontrol edemez.

  • Zlatan hakemin yanına gitmez, hakem Zlatan'ın yanına gelir.

  • Zlatan genç bir erkek olup evden ayrılırken babasına döndü ve dedi ki; "Artık bu evin erkeği sensin"

  • Hakem bir keresinde Zlatan'a kırmızı kart gösterdi, ama oyundan kendisi çıkmak zorunda kaldı.

  • Zlatan saat kullanmaz, çünkü saatin kaç olduğuna kendisi karar verir.

  • Graham Bell telefonu icat ettiğinde, Zlatan'dan 3 cevapsız araması vardı.

  • Okuldayken, öğretmenlerin Zlatan'a soru sormak için parmak kaldırması gerekirdi.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu