Üyelik İçin Tıklayın

Ağlayan Çocuk Nasıl Susturulur?

Çocuğunuz sürekli ağlıyor ve siz ne yapacağınızı bir türlü bilemiyor musunuz? Dikkat edeceğiniz bazı noktalar sayesinde bebeklerinizin ağlamasının önüne geçebilirsiniz.

Haber.gen.tr 2015-06-16 19:33:50
Yorum Yaz

Çocuklar, çoğu zaman, nasıl iletişim kuracaklarını bilemediklerinden ağlar. Ancak bazı zamanlar, çocuğun inatçı ağlamasının etkisiyle veya bulunulan ortamın buna uygun olmaması gibi sebeplerle susturmak gerekir.

Ağlama Sebebini Tespit Edin

Bazen, gerçekten canı acıdığı ya da bir şeye çok üzüldüğü için ağlıyor olabilir çocuklar. Mesela; alt bezi kullanan bir çocuk, sebep yokken ağlıyor gibi görünüyorsa, önce bezinin sıkılığını kontrol edebilirsiniz. Belki de çok sıktığı için ağlıyor olabilir. Gevşettiğinizde, ağlaması kesilebilir. Size göre her şey normal gibi görünürken, televizyonda izlediği çizgi filmdeki çok bağlı olduğu karakter üzülmüştür, o da buna üzüldüğü için alıyor olabilir. Özetle; ilk bakışta görünen bir sebep yoksa konuşabilecek yaştaki çocuklar konuşarak, konuşamayacak yaştakiyle ise her olasılığı kontrol ederek, ağlama sebebini netleştirmekte fayda var.

Dikkatini Dağıtın

Her yaşta çocuk, çok çabuk bir konudan başka bir konuya geçebilir. Ağlamaya başladıysa, tüm olasılıklar kontrol edildiği halde sebep bulunamıyorsa, belki de sadece bir huysuzluk ağlaması olabilir. Dikkatini çekecek bir konu veya oyuncak bularak, çocuklar bir süre ilgilenmek, ağlamayı kesebilir.

Nasıl Susturulmaz?

Ağlayan çocuk, asla ne istiyorsa onu vererek susturulmaz. Bu davranış, sonraki ağlamaları için, çocuğa çok haklı bir sebep vermektir. Ağlayarak istediğini elde eden çocuk, sonraki ağlamayı, yine istediğini elde etmek için yapacaktır. Ağladığı halde istediğini elde edemeyen çocuk, sinir krizi bile geçirebilir.  

Ağlayan çocuğa bağırmak; yapabileceğiniz en büyük hatalardandır. Çocuğun özgüvenini yıkarak, korkuya meyilli olmasına neden olursunuz.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu