Üyelik İçin Tıklayın

Beta HCG Nedir?

Beta HCG Nedir? Örnek Sonuçlar ve Değeri Ne Olmalıdır? Hamilelik sonuçlar için kaç çıkmalıdır?

Haber.gen.tr 2015-07-01 23:02:54
Yorum Yaz

Beta HCG testi gebelik şüphesinde ve gebeliği öğrenmek, netleştirmek için yapılan bir tahlildir. Kan testiyle yapılan ve kesin sonuç veren Beta HCG testi, sağlık kuruluşlarında yapılmaktadır. Evde yapılan idrar testlerinden daha garantili sonuç veren Beta HCG, gebe kalındıktan itibaren salgılanan bir hormondur. Beta HCG hormonu, gebe kalındıktan 1 hafta sonra yükselmeye başlamaktadır.

Beta HCG Örnek Sonuçları

Hamilelik olmayan durumlarda Beta HCG sonuçları, 0 – 10 mlU/ml çıkmaktadır. Gebeliğin erken dönemlerinde kanda çıkan bu sonuç ileri dönemlerde idrar testlerinde de yükselmektedir. 10 ML üzerinde olan beta HCG sonucu hamilelik lehine kabul edilir ve gebelik sonucu pozitiftir. Adet gecikmesi meydana geldikten sonra yapılan bu hormon testi, çok erken gebeliklerde negatif sonuçlansa da adet olunmadığı taktirde tekrar edildiğinde pozitif olabilir. Beta HCG testi, dış gebelik içinde oldukça önemli bir testtir.

Dış Gebelik Şüphesinde Beta HCG

Dış gebelik, tıbbi olarak bebeğin anne rahminde normalde gelişmesi gereken bölgenin dışında gelişmesine verilen addır. Bu gebelikler kürtajla sonuçlanmaktadır. Ultrason ve beta HCG testiyle saptanan dış gebelik, çok erken dönemlerde öğrenilebilir. Beta HCG testinin sonucunun 1500 mlU/ml olması durumunda, ultrasonda gebelik kesesi görülmüyorsa bu dış gebelik anlamına gelmektedir. Beta HCG değeri, dış gebelik olduğunda normal gebelik durumundan iki kat fazla yükselmektedir. 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu