Üyelik İçin Tıklayın

En İyi 5 Komedi Filmi

Komedi filmi seçimleriniz arasında bulunması gereken 5 film hangileridir? Bu filmlerin konuları nedir ve kimler için ideal film seçimi olacaktır?

Haber.gen.tr 2015-06-13 14:13:12
Yorum Yaz

Filmler kimi zaman kurgusal senaryolar ile kimi zaman yaşanmış hikâyelerden, kimi zaman da kitaplardan ilham alınarak yapılmakta. Günler hatta aylarca emek verilen film çekimleri sonucunda gişede rekor kırması da emek verenler için büyük gurur kaynağı olmalı.

Etkili Filmin Püf Noktası

Sinema eleştirmenlerinin yaptığı istatistiklere göre filmlerin etkili olmasının hiçbir zaman tek bir sebeple gelişmediğini göstermektedir. En çok izlenmiş filmler listelendiğinde; yönetmen, oyuncu, mekân, senaryo, izlenilen dönemdeki halkı etkileyen durumlar gibi birçok etkenin gişe hasılatına etkide bulunduğu görülüyor.

En Çok İzlenen Filmler

Film sektörü geliştikçe izleyiciye verilmek istenen duygular da daha rahat işlenmeye başladı. Günümüzde film kategorilerine bakıldığında, sinema sektöründe ne kadar da hızlı ilerleme kaydedildiği görülebiliyor.

Korku, dram, romantik, gerilim, aksiyon ve komedi gibi birçok kategorisi olan filmler incelendiğinde ise en çok izlenen kategorinin komedi olduğu görülüyor. Günlük hayatın stresinden uzaklaşıp gülmek isteyen herkes genellikle komedi filmlerini tercih ediyor.

En Çok İzlenen 5 Komedi Filmi

Yapılan anketler göstermiştir ki, en fazla izlenen komedi filmleri listesinde önemli 5 film yer alıyor. Bunlar;

  • Bay Evet
  • Hababam Sınıfı Serisi
  • Evde Tek Başına Serisi
  • Çöpçüler Kralı
  • Bridget Jones’ un Günlüğü şeklinde sıralanıyor.

Bay Evet, Evde Tek Başına Serisi ve Bridget Jones'un Günlüğü komedi kategorisinde fakat konu işleyişleri olarak farklı kulvarlarda yer alan filmler. Buna rağmen izlenme oranlarında birbirlerine çok yakın başarıda oldukları görülüyor. Bay Evet isimli filmde ilginç bir tecrübe ile hayır dediği şeylerin kötü şans getirmeye başladığı ve herkese evet demek zorunda olan bir adamın kurgusal hikâyesi işleniyor.

Bridget Jones filminde 30’lu yaşlarına yaklaşmış ve evlenemediği için yalnız kalmaktan korkmaya başlamış bir kadının trajikomik hikâyesi işleniyor. Bu filmin hikâyesi ise tamamen gerçek hayattan, yaşanmış bir hikâye.

Evde Tek Başına Serisinde küçük bir çocuğun evde yalnız kaldığında başına gelen kötü olaylar ve bunlardan sıyrılırken yaşadıkları anlatılıyor. Hareketli ve aksiyonlu olan bu film serisinin her bölümü izleyenleri gülmekten kırıp geçiren türden.

Hababam Sınıfı Serisi ve Çöpçüler Kralı ise Türk yapımı filmler olmakla birlikte herkesin de bildiği gibi Türkiye’ nin en iyi sanatçısı Kemal Sunal’ ın oynadığı filmler. Hababam Sınıfı Serisinde bir grup haylaz liselinin yaşadıkları işlenmekte. Çöpçüler Kralında ise Kemal Sunal başrolde ve filmdeki etkisi çok büyük.

Gülmek İçin Film

Gülmek için tereddütsüz izlenmesi tavsiye edilen bu filmler en çok izlenen komedi filmleri arasında. Film izlemeyi sevmeyenleri dahi ekran ve perde karşısına kilitleyecek bu 5 film muhakkak izlenmeli.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu