Üyelik İçin Tıklayın

Gribe İyi Gelecek Yöntemler Nelerdir?

Grip nedir? Soğuk algınlığından farkı nedir? Tedavisi için neler yapılmalı? Doğal yöntemler işe yarar mı? Nasıl korunulur?

Haber.gen.tr 2015-06-28 13:24:38
Yorum Yaz

Grip özellikle kış aylarında ortaya çıkan solunum yollarıyla bulaşan virüslerin sebep olduğu hastalıklardandır. Vücutta halsizliğe, baş ağrısına, şiddetli öksürüğe sebep olabilir. Toplu ortamlarda ya da kapalı alanlarda yaşayan inşalarda görülme ihtimali daha yüksektir. Dolayısıyla okullarda ya da iş yerlerinde bulunanlar için yakalanılması muhtemel bir hastalıktır. Bu rahatsız edici hastalıklardan korunmaya ve iyileştirmeye yönelik yöntemler mevcuttur.

Doğal Yöntemler

Özellikle C vitamini içeren kış meyvelerini bolca tüketmek gribal enfeksiyona karşı vücudu korur. Adaçayı, ıhlamur ve nane limon gibi besinler de gargara yapılarak içildiğinde gripten kurtulmada etkilidir. Gribe iyi gelecek besinlerden birisi de çorbadır. Özellikle bol baharatla yapılmış çorbalar üstüne limon suyu sıkılarak içildiğinde etkili olacaktır. Dilimlenmiş soğanı ekmek üstüne koyarak yemek de sinir sistemini güçlendiren bir etkiye sahip olduğu için gribal enfeksiyona karşı etkili yöntemler arasındadır. Kuru incir ve kuru üzüm birlikte haşlanarak içine de muz konulup elde edilen karışım hastalık geçene kadar tüketilebilir. Vitamin ve mineral içeriği yüksek olan sebze-meyveler ve bu tür bol besin içeren gıdalar gripten kurtulma süresini kısalttığı gibi bağışıklığı da kuvvetlendirir ve tekrar gribe yakalanma olasılığını azaltır. Ayrıca taze sıkılmış meyve suları da hastalık şiddetini azaltmada etkilidir. Balığı haşlayarak tüketmek, haşlama tavuk yemek, portakal-greyfurt-mandalina gibi C vitamini içeren besinler tüketmek ve zencefil çayı, kuşburnu, okaliptüs çayı da gripten kurtulma sürecini hızlandıran gıdalar arasındadır.

Önerilenler

Grip için sağlıklı beslenmenin önemini biliyoruz. Bunun dışında grip aşısı olmak, toplu ortamlarda uzun zamanda durmaktan kaçınmak veya hasta kişilerle olan kişilerden bir müddet uzak durmak ve yorgun bir günün ardından dinlenmeye özen göstermek hastalığın daha kolay atlatılmasına sebep olacaktır.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu