Üyelik İçin Tıklayın

Hamilelikte Maden Suyu, Soda İçilir mi?

Hamilelikte Maden Suyu, Soda İçilir mi? Yararları ve Zararları Nelerdir? Ne kadar tüketilmesi uygun olur?

Haber.gen.tr 2015-07-02 12:59:44
Yorum Yaz

Gebelikle birlikte anne adayları beslenmelerine daha çok dikkat etmeye başlarlar. Annenin aldığı her besinin zararları ve faydaları bebeğe geçeceği için annenin yeterli ve sağlıklı beslenmesi çok önemlidir. Maden suyu tüketimi, sağlık açısından uzmanlar tarafından önerilmektedir. Hamilelik döneminde de katkısız maden suyu tüketilebilir.

Hamilelikte Maden Suyu Tüketimi

Maden suyu, mineral açısından zengin bir içecektir. Bu nedenle tamamen doğal ve sağlıklı bir içecek olarak bilinir. Hamilelik döneminde maden suyu güvenle tüketilebilir. Fakat meyveli maden suları bazen tehlikeli olabilir. Bu nedenle gebelikte sade, katkısız maden suyu içilmelidir. Çünkü meyveli maden suları asitli içecek sınıfına girmektedir. Saf maden suyu içseniz bile günde bir taneden fazla tüketmemelisiniz. Doktorunuza danışmadan fazla tüketmemeye özen gösterin. Hazmı kolaylaştırdığı için ağır yemeklerden sonra tüketebilirsiniz.

Maden Suyunun Faydaları Nelerdir?

Maden suyunun hamilelik üzerinde zararlı bir etkisi bulunmamaktadır. Magnezyum içerdiği için kalp ve damar rahatsızlıklarını önlemektedir. Fakat hamilelikte maden suyunun tüketmek şart değildir. Bu nedenle her gün tüketmeniz gerekmez. Doktor kontrolünde, günde bir tane tüketebilirsiniz. Maden suyu ödem ve gebelik şişkinliklerinden kaynaklı ağrıları maden suyunun hafiflettiği gözlemlenmiştir. Bunun yanı sıra maden suyunun anne cildini de güzelleştirmektedir. Vitamin ve mineraller açısından zengin olduğu için bebek ve anne için sağlıkları açısından da yararlıdır. 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu