Üyelik İçin Tıklayın

İş adamını can dostu öldürdü

Borçları yüzünden bunalıma girip intihar eden iş adamı Mete Mustafa Tiryakioğlu, ardında eşine ve can dostum dediği kişiye iki mektup bıraktı. Eşine yazdığı mektupta "Soner'in bana 40 milyon lira borcu var" sözünden şüphelenen polis ekipleri, Soner'i, eşini ve aracı kişiyi dolandırıcılıktan yakaladı.

Haber.gen.tr 2014-12-17 10:54:09
Yorum Yaz

İş adamı Mete Mustafa Tiryakioğlu, Hollandalı saat markası TW Steel'in Türkiye ve Ortadoğu dağıtımcısı, Kıvanç Tatlıtuğ Special Edition saatlerinin koleksiyoncusu, Vahdet Tiryakioğlu Otomotiv ve Sanayi Ticaret A.Ş.'nin ve Rulmen Dünyası Limited Şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanıydı. 11 Mayıs 2013 tarihince gece saatlerinde ailesine toplantıya gidiyorum diyerek evden çıkan Tiryakioğlu, aracını FSM köprüsü üzerinde durdurup intihar ettiğinde henüz 49 yaşındaydı.

Fatih Sultan Mehmet köprüsünden atladı

Otomobilden bir anda dışarı çıktı ve korkulukları aşarak kendini sulara bıraktı. Cesedi 2 saatin ardından deniz polisi tarafından bulundu. Borçları yüzünden ve alacaklıların baskısına dayanamadığı için intihar ettiği konuşuluyordu.

Eşine ve can dostu Soner'e birer mektup

Ölümünün ardında eşine ve ortağı Soner İ.’e birer mektup bıraktı. Eşi Yonca Tiryakioğlu’na yazdığı mektupta, iş ilişkisinden söz ediyordu ve Soner İ.’den 40 milyon lira alacaklı olduklarını bilmesini istiyordu. Mektuptaki bu cümle polis ekiplerinin gözünden kaçmadı ve olay adli sürece girdi. Savcı, Tiryakioğlu’nun dolandırılarak intihara sürüklendiğinden şüphelenerek olayın araştırılması için Mali Suçlarla Mücadele’ye talimat verdi. 

Tiyakioğlu ile Soner İ. görüşmeleri mercek altına alındı

Polis ekipleri, Tiryakioğlu ile Soner İ. arasında geçen tüm telefon, mesaj ve e-posta trafiğini incelemeye başladı. İddialara göre; Soner İ., Mete Mustafa Tiryakioğlu'nun intiharından bir yıl önce tanışmıştı. Soner İ. kendisini hükümet yetkilileriyle rahat görüşebilen, ihale bağlayabilen bir kişi olarak tanıtmıştı.  Tiryakioğlu, Soner İ.’ye duyduğu güven nedeniyle beraber iş yapma teklifini kabul etti.

Soner İ. bakanlıklardan ihaleleri aldığını söyledi

Soner İ. hemen 3 şirket birden kurdu. Bu şirketler üzerinden bakanlıkların açtığı saat ve giyim eşyası benzeri ihaleleri aldıklarını söyleyip, yapılan masraflar ve vergi adı altında Tiryakioğlu’ndan 50 çek ve nakit para aldı. Bazı ihalelere girerek alacakları vaadiyle ve Almanya’ya tişört ihraç edeceklerini söyleyerek de para almaya devam etti. Tiryakioğlu’ndan alınan para toplamda 40 milyon lirayı bulmuştu. Fakat ortada yapılan hiçbir şey yoktu. Soner İ., her seferinde bakanlıklarla görüşmelerinin devam ettiğini söyleyerek Tiryakioğlu’nu oyalamaya devam etti. Geçen süre içinde ödenen paraların dönüşü olmayınca Tiryakioğlu, 1 yıl içinde iflas etti ve intihar etti.

İntihar etmeden önce bile güveniyordu

Cep telefonlarındaki mesajları inceleyen polise göre, Tiryakioğlu, intiharından önce de Soner İ.’ye güvenmeye devam etti ve dolandırıldığını fark edemedi. Soner İ.’ye bıraktığı mektuba, “Can dostum” diyerek başladı ve ayrılık satırları yazdı. Polis, dolandırıcılık olayında Ümit Ç.’nin aracı olduğunu, Soner İ.’nin eşinin de dolandırılma olayıyla bağlantılı olduğunu tespit etti.

Can dostu Soner İ. ve eşi ile aracı Ümit Ç. tutuklandı

Önceki gün operasyon için düğmeye basıldı. Soner İ. ve eşi Ulus’ta 2500 lira kirada oturdukları evde gözaltına alındı. Ümit Ç. de yakalandı. 3 kişi, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘belgede sahtecilik’ ve ‘ölüme sesebiyet vermek’ten sorgulandı. Sorguları tamamlanan şüpheliler hemen tutuklandı.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu