Üyelik İçin Tıklayın

Kenger Sakızı ile Diş Beyazlatma

Kenger sakızı nedir? Diş beyazlatma için nasıl kullanılır? Dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Haber.gen.tr 2015-07-21 09:57:36
Yorum Yaz

Yüksek dağların sarp bölgelerinde yetişen kenger sakızı,  sebze olarak bilinen kenger otunun toprak altındaki köklerinden yapılmaktadır. Kökü kesilerek akıtılan süt donduktan sonra soğuk su ile yıkanarak sakız olmaktadır. Aynı zamanda kökleri kurutulup öğütülerek kahve yapılmaktadır.  Ayrıca bu bitki sebze olarak da kullanılabilmektedir. Turşusu, salatası ve yemeği yapılmaktadır. Az gelişmiş enginar özelliğindedir. Kenger sakızı, dağ sakızı ve yaban gülü sakızı olarak da isimlendirilir.

Kenger sakızı tamamen doğal olmakla birlikte vücuda faydası vardır. Diğer sakızlara oranla zor yumuşayan kenger sakızının birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Bunlar; diş etlerini kuvvetlendirmesi, diş beyazlatması, dişleri temizlemesi,  orta kulak iltihabı, çene gevşemesi, hazımsızlık, tansiyon, mide ağrısı ve şişkinliği, şeker gibi rahatsızlıklardır.

Diş Beyazlatmada Nasıl Etki Eder?

  • Hoş kokusu ve kendine özgü aromasıyla bilinen kenger sakızı, diş beyazlatmada ve temizlemede etkin rol oynamaktadır. Ağızda ki eklemleri çalıştıran sakız, diş etlerine masaj yaparak rahatlama sağlamaktadır.
  • Kenger sakızını yumuşatmak sabır isteyen bir iştir. Piyasa da bulunan sakızlara göre zor çiğnenen kenger sakızı bir hafta gibi bir sürede yumuşamaktadır. Çiğnenen sakız su içinde muhafaza edilip 5-6 ay kullanılabilir.
  • Birçok insanın geçim kaynağı olan sakız keşfedilmesi gereken bir üründür. Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu ve Akdeniz bölgesinde bol miktarda bulunur ve yöre halkının vazgeçilmezi arasındadır.
Üyelerimiz ne diyor?
Naytu