Üyelik İçin Tıklayın

Kılıçdaroğlu: Çocuklarım sigortalı çalıştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Emine Ülker Tarhan'ın istifasına, Ahmet Davutoğlu'nun 'çocuklarını sigoralı gösteriyor' iddialarına, Süheyl Batum'un partiden ihracına, darbecilik suçlamalarına ve gündeme ait konulara yanıt verdi.

Haber.gen.tr 2014-12-12 11:38:30
Yorum Yaz

Habertürk TV'de yayınlanan Türkiye'nin Nabzı Özel programında Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğünde gündeme ait soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Emine Ülker Tarhan'ın CHP'den istifası:

Kılıçdaroğlu: Hayırlı olsun. Bu CHP açısından bir kayıp değildir.

Ahmet Davutoğlu'nun 'Çocuklarını sigortalı gösteriyor' iddiası:

Kılıçdaroğlu: Oğlum Didim'de sigortalı olarak şezlong satarak çalıştı. Çocuğum daha öncede sigortalı olarak çalışıyordu. Aristokrat bir aileden gelmedim. Sigortalı olmak ayıp değil ki.

Süheyl Batum'un CHP'den ihraç edilmesi:

Kendisinin bir takım açıklamaları vardı. Basında da yer almıştı. Bu açıklamalar, partinin kurumsal kimliğine zarar veriyordu bu yüzden kendisi yüksek disiplin kuruluna sevk edildi ama yüksek disiplin kurulu nasıl karar verdi, doğrusunu isterseniz ben de sonradan öğrendim. Çünkü yüksek disiplin kurulunu ben müdahale etmiyorum, onlarıı bağımsız kurultay seçiyor. Oturup tarafları karşılıklı dinliyorlar ve ona da göre karar alıyorlar. Siz ne kadar biliyorsanız ben de o kadar biliyorum.

Darbecilik suçlamaları:

TC Başbakanı olarak Davutoğlu Mısır'a gidebiliyor mu? Darbecilik suçlaması akıl tutulmasıdır çünkü darbecilerden en çok zararı gören parti CHP'dir. Cumhurbaşkanı seçilirsem Çankaya Köşkü'nde otururum.

Osmanlıca dili tartışmaları:

İslam dünyası başarılara imza atarken Avrupa Ortaçağ karanlığı içerisindeydi. İslam dünyası bir dönem bilimde bir numaraydı, İslam'ın çıkışı devrimci bir harekettir. İlköğretim ve ortaöğretimde Osmanlıca derslerinin olması doğru değil, üniversitelerde olmalı. 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu