Üyelik İçin Tıklayın

Öğrenciler Yaz Aylarında Nasıl Ders Çalışmalıdır?

Her ne kadar yazın başlangıcı pek çok öğrenciye 3 ay ders çalışılmayan bir dönem algısı yaratsa da, yaz aylarında ders çalışmamak, büyük bir hata olacaktır. 3 ay boyunca dinlenerek geçireceğiniz dönem, geçmiş yıllardaki bilgilerinizin büyük bölümünü unutmanıza ve dolayısıyla da bir sonraki sene çok daha fazla çalışmanıza neden olabilir.

Haber.gen.tr 2015-06-09 11:17:05
Yorum Yaz

Bu durumla karşılaşmamak adına, yaz aylarında belli bir programa sadık kalarak, az ama düzenli bir şekilde ders çalışmak gerekmektedir.

Programınız Uyabileceğiniz Şekilde Olmalı

Gerek öğrenciler gerekse öğretmenler tarafından hazırlanan programların büyük bir bölümünde hangi saatte ne yapılacağı belirtilmektedir. Ancak unutulmamalı ki öğrenciler birer robot değildir ve en azından yaz tatilinde, esnek davranabilme hakları bulunmalıdır. Her sabah 9.00’da kalkılmalı, 10.00’da kahvaltı yapılmalı şeklinde hazırlanan bir programın devamlılığı 1 haftayı geçmeyecektir. Bunun yerine, uygulanması kolay ve uzun süre sürdürülecek bir program hazırlanmalıdır. Saatler belirtmek yerine, gün içerisinde hangi derse kaç saat ayrılması ve bu saat içerisinde kaç konu çalışılması ve soru çözülmesi gerektiği belirtilmelidir. Böylelikle öğrenci, isterse sabahları erken kalkıp ders çalışır isterse de gün içerisine dağıtır. Önemli olan öğrencinin bu sorumluluğu kabullenip, günü yapılması gereken çalışmayı bitirmeden bırakmamasıdır.

Çok Değil Düzenli Çalışın

Bir gün 5-6 saat çalışıp bir gün çalışmazsanız, istediğiniz verimi almanız mümkün değildir. Bilgiler, düzenli tekrarla akılda kalıcı olur ve çalışmalar sırasında motive olmak için düzen ve disiplin şarttır. Bu nedenle, her gün yakın zaman aralıklarında çalışın ve çok istisna durumlar haricinde haftada 1 günden fazla çalışma arası vermeyin.

Çalışmalarınızı Gruplandırın

Mümkün oldukça çalışmalarınızı soru çözümü, tekrar ve yeni konu çalışma olarak sınıflandırın. Böylelikle, sürekli olarak soru çözmez ya da tekrar yapmazsınız. Eşit bir dağılım sağlandığında düzenli tekrar sayesinde eski konuları unutmazsınız. Soru çözümüyle tekrarı yapılan konuların pekişmesini sağlarsınız. Ardından yapacağınız yeni konu çalışmaları sayesinde, bir sonraki seneye hazır olursunuz. Haftalık olarak hangi çalışma için ne kadar zaman ayıracağınızı önceden hesaplarsanız, işiniz çok daha kolay olacaktır.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu