Üyelik İçin Tıklayın

Şans oyunları servet devrediyor

Şans oyunları oynayıp kazandıkları ikramiyeyi unutan talihliler son 5 yılda 218 milyon lira tutarında ikramiyeyi, dikkatsizlik veya unutkanlıkları sebebiyle elde edemedi.

Haber.gen.tr 2014-12-25 14:33:19
Yorum Yaz

Şans oyunlarına para yatıran talihlilerin biletlere veya kuponlara dikkatli bakmaması, onları bir kenarda unutması, kaybetmesi veya ikramiyeyi fazla bulmayıp tahsile gitmemesinden dolayı her yıl milyonlarca lirayı bulan ikramiye, bu oyunları düzenleyen kuruluşlara devrediliyor.

Milli Piyango İdaresi'nin yapmış olduğu hesaplamaya göre, vatandaşın Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden geçtiğimiz sene tahsil etmediği ikramiye toplamı 44 milyon 513 bin 350 lira olarak açıklandı.

Bunun 17,1 milyon lirasını Piyango, 9,4 milyon lirasını Sayısal Loto, 8,6 milyon lirasını Süper Loto ikramiyesi olarak bölünüyor.

On Numara'da alınmayan ikramiye toplam 5 milyon lira, Şans Topu'nda 3,8 milyon lira, Hemen Kazan'da da 525 bin lira oldu.

Zaman aşımı süresi 1 yıl

Milli Piyango biletlerinde, talihlilerin ikramiye biletlerini tahsil etmesi için 1 yıllık süreleri var. 1 yıl içinde tahsil edilmeyen biletler, otomatikman kamu payına devrdiyor. Bu kapsamda ikramiyeler Maliye Bakanlığı Merkez Saymanlığına gönderiliyor. 

İlgili yasaya göre de Savunma Sanayi Destekleme Fonu, Tanıtma Fonu, Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna aktarılmak üzere Maliye Bakanlığı bütçesine ödenek konuluyor.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun yıllık bütçesine ödenek ayrılırken de bu paylar dikkate alınıyor.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu