Üyelik İçin Tıklayın

Selülit Önleyici Besinler

Selülit pek çok kadının en büyük sorunları arasında yer almaktadır. peki, bu selülitlerden nasıl kurtulmak mümkün? Oluşması önlenebilir mi?

Haber.gen.tr 2015-07-04 13:43:36
Yorum Yaz

Selülit Önleyici Besinler

Genç, yaşlı birçok bayanın ortak problemi olan selülit, oluştuktan sonra onu yok etmeye çalışmak çok büyük çaba, uzun süre ve maddi olanak gerektirmektedir. Bu nedenle daha oluşmadan önlemek çok daha mantıklı olacaktır. Selüliti önlemek için tüketilmesi gereken besinler, alınması gereken vitamin ve mineraller ve yapılması gereken aktiviteler vardır. Öncelikle besinlerden başlarsak bol bol meyve ve sebze ağırlıklı beslenmek, kırmızı etten uzak durup tavuk ve balık tüketmek, günde ortalama iki, iki buçuk litre su içmek, her gün bir şişe maden suyu içmek ilk akla gelen uygulamalardır. Bunların yanında selülite karşı özel bir etkisi olan besinler de bulunmaktadır.

Selülitin Düşmanı Olan Besinler Nelerdir?

Selülitle savaşta özellikle altı çizilmesi gereken sebzelerden olan brokoli; alfa lipoik asit içermesi sayesinde cilde canlılık veren kollajen liflerinin sertleşmesini ve selülit oluşumunu engeller. Bu bağlamda haftada iki kez haşlanmış, limonlu brokoli yemek selüliti önlemeye yardımcı olur denilebilir. Ayrıca domates içerdiği likopen maddesi ile kan dolaşımını hızlandırır ve cildin sıkılaşmasına destek olur. Bunların yanında kuşkonmaz ve muz da kan dolaşımını hızlandırmaya ve selülite neden olan toksinleri vücuttan atmaya yardımcı besinlerdendir. Doğal anti oksidan kaynağı olan sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirerek selülite sebep olan zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Bir de kereviz, salatalık ve soğan idrar söktürücü özelliklerinden dolayı vücutta su tutulmasını engeller ve selülit oluşumunun önüne geçerler.

 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu