Üyelik İçin Tıklayın

Sivilceler için Peeling Tarifleri

Özellikle ergenlik döneminde sıkça karşılaşılan cilt sorunlarından bir tanesi olan sivilcelerden nasıl kurtulunur? Hangi maskeler iyi gelir?

Haber.gen.tr 2015-07-03 22:24:50
Yorum Yaz

Sivilceler için Peeling Tarifleri

Sivilceler, özellikle ergenlik döneminde görülmesine rağmen bazı cilt tiplerinde her yaşta oluşabilmektedir. Öncelikli sebebi hormonsal bozukluklar, dengesiz beslenme, alkol sigara ve kafein tüketimi ciltte yağ dağılımının dengesiz olarak ortaya çıkmasına ve bu bölgelerde sivilceye sebep olur. Bu sivilcelerin önlenmesi için öncelikle yüz ılık su ve sabunla her gün düzenli olarak yıkanır. Zira ılık su yağlardan arındırma konusunda daha aktiftir. Tüm yüz maden suyu, su ile karıştırılmış elma sirkesi ve gül suyu ile silinir. Bunlara rağmen sivilceler önlenemiyor ya da yok edilemiyorsa sivilceler için maske ve peeling uygulamaları yapılabilir.

Sivilceler İçin Doğal Peeling Yöntemleri

  1. Aktarlardan kolayca bulunabilecek bir yemek kaşığı kil ve bir kaşık limon suyu karıştırılır ve sivilceli bölgeye tamamen sürülür, kuruyunca ılık su ile sürterek yıkanır.
  2. Bir kaşık bal ile limon suyu karıştırılır ve sivilcelerin üzerine sürülüp kuruyuncaya kadar beklenir.
  3. Bir kaşık kuru hamur mayası limon suyu ile ıslatıp kabartılır ve karışım kalın bir tabaka halinde sivilceli bölgeye sürülür ve kuruyunca ılık suyla yumuşatılarak yıkanır.
  4. Şekersiz pişirilmiş Türk kahvesinin telvesi sivilceler üzerinde kuruyuncaya kadar bekletilir ve ılık suyla yıkanır.
  5. Taze inek sütü içeriğindeki doğal, vitamin ve mineraller sayesinde problemli cilt bölgelerinde iyileştirici rol oynadığından, çiğ süt bir pamuk yardımıyla sorunlu bölgeye kompres yapılır. Asitik özelliğinin etkisiyle sivilceleri kurutucu bir etki gösterir.

 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu