Üyelik İçin Tıklayın

Tırnak Sararması

Tırnak sararması nedir? Neden görülür? Çözümü için ne yapılmalı? Doğal kürlerin tarifleri.

Haber.gen.tr 2015-07-08 08:34:13
Yorum Yaz

Vücut bakımında en önemli noktalardan biri olan tırnak bakımı son derece önemli ve hijyen gerektiren bir konudur. Tırnak sararmasından şikâyetçi olanların başında oje kullanan bakımlı bayanlar yer almaktadır. Tırnakların sararması son derece can sıkan bir olaydır. Eğer tırnak sararması başlangıç seviyede ise doğal yollardan yapılan kürlerle çözüm bulunabilir. İleriki seviyede ise kesin çözüm olarak doktora başvurmak gerekir.

Tırnak Sararmasının Başlıca Sebepleri

1) Aşırı oje kullanımı; ojenin içinde bulunan formaldehit adındaki keratin proteinine etki ederek tırnakların sararmasına yol açmaktadır. Ayrıca tırnakların havasız kalmasına yol açmaktadır. Tırnakların havasız kalması, sağlıksız bir görünüme kavuşmasını ve kırılmasını sağlamaktadır. Oje kullanımına ara sıra ara verilmeli ve nefes almasına fırsat verilmelidir.

2) Sigara tüketimi; sigaranın içinde bulunan zararlı maddelerin vücuda zararı olduğu gibi aynı zamanda tırnaklara da fazlasıyla zararı olmaktadır. Sigara sayesinde vücuda alınan vitaminler etkisini gösterememekte ve tırnakların sararmasına yol açmaktadır.

3) Temizlik maddeleri; deterjan, çamaşır suyu, sabun vb. gibi maddeler kimyasal özellikleri bakımından tırnaklara çok fazla zararı olmaktadır. Ellerin sürekli bu gibi maddelerle temas etmesi sonucu tırnakların sararması ve kırılması ortaya çıkmaktadır.

4) Eldiven kullanımı; özellikle iş gereği kullanılan eldivenler sayesinde tırnaklar havasız kalmakta ve tırnakların sararmasına yol açmaktadır.

5) Çeşitli hastalıklar; diyabet (şeker hastalığı), tırnak mantarı, sedef hastalığı ve birçok cilt hastalıklarında genelde tırnak sararması yer alır.

6) Vitamin eksikliği; en başta tırnakları besleyen keratin proteinidir. Bu ve birçok vitamin yeterli seviyede alınmazsa tırnak sararmasına yol açabilir.

Tırnak Sararmasına Doğal Yollardan Çözüm

Malzemeler:

  • Süt
  • Maden suyu
  • Limon

İlk olarak, bir hafta boyunca tırnaklar her gün limon suyu ile ovulmalıdır. Ardından bir hafta boyunca tırnakları her gün sütün içinde bekletilmelidir. Sütün içinde beklettikten sonra 15 dakika da maden suyu ile yıkanmalıdır. Toplamda iki haftalık uygulanan bu işlem sonunda tırnaklarınız sağlıklı bir görünüme kavuşacak ve sararması duracaktır.

Tırnak Sararmasına Bitkisel Çözüm

Bitkilerin sunduğu çözümlerden biride tırnak sararmasıdır. Bunun için menekşe yağı etkili bir seçenek olacaktır. Kulak çubuğunu menekşe yağına batırıp tırnak üstüne ve kenarlarına iyice yedirilmelidir. Menekşe yağı tırnak sararması ve kırılması için etkili bir yöntem olacaktır.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu