Üyelik İçin Tıklayın

Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal yeni siyasi parti kurdu

Türkiye Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal yeni bir siyasi parti kurdu. Yeni kurduğu siyasi partinin adının ANA Parti olduğunu açıklayan Ahmet Özal, amaçlarının barajı geçmek değil, iktidar olmak olduğunu dile getirdi.

Haber.gen.tr 2014-12-18 23:19:14
Yorum Yaz

Yeni kurduğu ANA Parti'nin Genel Başkanı Ahmet Özal, düzenlenen toplantıda, parti programını, misyon ve vizyonunu anlattı.

İnsanları bir arada tutan en önemli değeri halkın devlete duyduğu güven olarak tanımlayan Özal, bireylerin mutluluğunun maddi ve manevi zenginliğin yanında devlete duyduğu güven doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi.

Partisinin, kadın erkek eşitliğine önem verdiğini dile getiren Özal, kadının toplum içindeki rolüne ve önemine değindi.

Din konusunda herhangi bir zorlama olamayacağını savunan Özal, herkesin istediği dini özgürce yaşaması gerektiğini ifade etti.

Kürt meselesinin çözümü için 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın bütün fikirlerini ve çözümlerini bildiğini ifade eden Özal, Kürt meselesini çözüme kavuşturacak partinin ANA Parti olacağını söyledi.

Şuanda yüzde 10 olan seçim barajı ile ilgili sorulan bir soru üzerine düşüncelerini belirten Özal, siyasete baraj geçmek için değil, iktidar olmak için atıldığını, fakat daha demokratik bir düzen için barajın yüzde 5'e düşürülmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca dar bölge seçimine de karşı çıkan Özal, Türkiye'de sağcıların solculardan daha fazla olduğunu belirtip, bölgesel seçimlerin o dar bölgede adaletsiz sonuçlar çıkarabileceğini söyledi.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu