Üyelik İçin Tıklayın

Yabancı Bir Ülkeye Gitmeden Önce Yapılması Gereken Hazırlıklar

Yurt dışına çıkmadan önce yapılması gereken işlemler nelerdir? Bireysel yolculuklar mı daha kolaydır yoksa turla yapılanlar mı?

Haber.gen.tr 2015-07-06 11:34:53
Yorum Yaz

Seyahat, iş veya öğrenim sebebiyle yabancı bir ülkeye gitmek herkeste bir heyecan ve bilinmezlik hissi yaratmaktadır. Zira hiç bilmediği, tanımadığı bir ülke, tamamen yabancı olduğu insan topluluğu ve özellikle de anadili farklı olan bir toplumla karşılaşmak heyecan vericidir. Gidilen ülkeye göre bazı değişiklikler gösterse de yabancı bir ülkeye gitmeden önce yapılması gerekenler genel hatlarıyla benzerdir. Öncelikle gidilen ülkenin anadilini biliyor olmak, en azından günlük ihtiyaçlarını karşılayacak kadar basit bir sözcük dağarcığına hâkim olmak önemlidir. Tabi ki yalnız mı, bir tur şirketiyle mi, ya da arkadaş grubuyla mı gidildiği de önem arz etmektedir. Bir tur şirketi aracılığıyla gezi amaçlı yurt dışına çıkmak çok daha kolaydır. Çünkü zaten tüm yasal işlemleri tur şirketinin görevlileri yapar. Kişi sadece pasaportunu çıkartır ve valizini hazırlar. İş seyahati için yurt dışına çıkanlar için de durum benzerdir. Zira işlemler şirket tarafından yapılmaktadır. Ancak bireysel ya da arkadaş grubu olarak seyahate çıkanlar için yapılacak işler biraz yorucudur.

Bireysel Yurt Dışı Seyahatlerinde Yapılması Gereken İşlemler

Öncelikle pasaport edinmek, eğer bir pasaport varsa güncel olup olmadığına bakıp yeniletmek gerekir. Ardından gidilecek ülkeye göre vize işlemleri ve dış ülkede kalınacak yer ve süreyi ayarlamak. Alınabilecek en erken zamanda uçak bileti almak ve havaalanı ile gidilecek yer arasındaki ulaşımı öğrenmek en temel hazırlıklardır. Ayrıca gidilecek yerdeki konsolosluğun yerini de bilmek, bir problem yaşandığında anında çözmek açısından önemlidir. Bir de hangi ülkeye gidilirse gidilsin mutlaka yanında o ülkenin anadilinin küçük bir sözlüğünü bulundurmak hayat kurtarabilir.

 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu