Üyelik İçin Tıklayın

Zor Uzayan Saçlara Doğal Yöntemler

Saçlarınızın uzaması zaman alıyor; ancak daha kısa sürede uzun saçlara sahip olmak istiyorsanız, bazı yöntemlerden yararlanabilirsiniz.

Haber.gen.tr 2015-06-25 21:50:21
Yorum Yaz

Güçlü, sağlıklı ve uzun saçlara sahip olmak büyük bir avantajdır. Saçların daha güçlü ve sağlıklı olabilmesi için yaptığımız kayda değer bir sürü bakım çeşidi mevcuttur. Peki ya saçlarımızın uzamasını da doğal yöntemlerle sağlayabilir miyiz? Bilindiği gibi saç keratin yapısına sahiptir. Keratin artırıcı doğal ürünler ya da saç diplerini uyaran bileşenler saçın daha sağlıklı uzamasına yardımcı olacaktır.

Yağlarla Masaj Yapma

Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, gül yağı, biberiye ve badem yağları gibi bitkisel yağlar kullanarak saça ve saç diplerine masaj yapma saçı güçlendirecek ve daha kısa sürede uzamayı sağlayacaktır.

Soğan ve Patates Suyu

Soğan suyu tek başına sağ uzamasında kullanıldığı gibi, içine sarımsak suyu ve tarçın eklenip kaynatıldığında daha etkili sonu verecek, saçlar için daha zengin bir bakım kaynağı olacaktır. Patates suyunu yumurta sarısı ve bir miktar bal eklenerek saça uygulandığında uygun sonucu verecektir. Bu karışımlar bir hafta süreyle her gün tekrar hazırlanarak uygulanabilir.

Yumurta Sarısı

Yumurta sarısı saç bakımı ve uzatma konusunda oldukça başarılı ürünlerdendir. Protein içeriği bol olduğu için ve saç da bir protein türevi olduğu için saçı besleyecek ve uzamasında kolaylık sağlayacaktır.

Saç bakımı düzenli olarak gerçekleştirildiği ve dengeli beslenildiği takdirde saç uzatmak için doğal yöntemler uygulamak daha çabuk sonuca varmayı sağlayacaktır. Saç yapısı herkeste farklı olduğu için doktor tavsiyesi olmadan alınan kimyasal ürünler saça bazen daha da zarar verebildiği için doğal yöntemler uygulamak herkes için güzel sonuçlar verecektir.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu