Üyelik İçin Tıklayın

Süleymancık Nasıl Yok Edilir?

Yaz aylarının en çok karşılaşılan böceklerinden süleymancık nasıl yok edilir? Nelere dikkat edilmeli?

Haber.gen.tr 2015-06-23 22:55:13
Yorum Yaz

Süleymancık, kertenkele ile benzerliği ile bilinen, kahverengi tonlarda renklere sahip, evlerde de sıkça rastlanılan bir böcek türüdür. Oldukça ufak boyutlardadır ve görünüşünün düşündürdüğü gibi zehirli değildir. Buna rağmen, evlerde görülmesi durumunda ister istemez yok edilmesi gerektiği hissi oluşturur. Genel olarak Ege bölgesi gibi sıcak ve nemli ortamlarda yaşarlar ama yaşamını devam ettirmek için evlerin içinde serin alanları tercih ederler. Beslenmelerini sıcak bölgelerde yaşamayı seven böcek türleri ile yaparlar. Bu tür böceklerde genel olarak evlerde yaşam sürdürdükleri için Süleymancıkları evlerinize çekerler. Süleymancıklar bu sebeplerle evlere girerek kendilerine beslenmek adına yem ararlar.

Süleymancık böceğini gördüğünüz zaman elektrik süpürgesi ile çekmek suretiyle temizleyip, kurtulabilirsiniz ama kesin bir çözüm oluşturmayacaktır. Evinizde Süleymancığı çeken böceklerin yuvalarını ve yaşam alanlarını temizlemeniz kökten çözüm olacaktır. Dolayısıyla hem Süleymancık sürülerinden hem de onların beslenmesine yarayan böcek yuvalarından tamamen kurtulmak için en etkili yöntem ilaçlamadır. İlaçlama firmaları böceklerin türlerine göre yaşam alanlarını tespit etme yeteneğine sahip, uzmanlaşmış kişilerden oluşur. Üstelik her böcek için kullanılan zehirli ilaç türü farklıdır. Bu konudaki en derin bilgiye de ilaçlama firmaları sahiptir.

İlaçlama sonrasında da evinizin havasız ve rutubetli kalmasını önlemelisiniz ki Süleymancıklar evinizi ziyaret etmesin. Tabi diğer taraftan da Süleymancıkları çeken diğer böceklerin evinize ulaşmasını önlemek için evinizi temiz tutmalı, çatlakların, ararlıkların giderilmesi gerekmektedir. 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu