Üyelik İçin Tıklayın

Uçakta İnternet Nasıl Kullanılır?

Günümüzde hemen hemen internetin girmediği yer kalmadı gibi. Sık sık seyahat eden kişilerin de en çok şikâyet etkileri konulardan biri olan uçaklarda interneti kullanamamak da tarihe karışmış oluyor.

Haber.gen.tr 2016-04-27 00:54:11
Yorum Yaz

Evet, artık uçaklarda da internet erişimine ulaşılabilerek internet hizmetinden faydalanılabilecek. Uçakta interneti nasıl kullanabilirim?


Uçağa bindiğiniz zaman ekranınızda gördüğünüz WI-FI seçeneğini seçerek uçakta internet kullanmanın keyfine varmaya başlayabilirsiniz. İlk olarak THY’nin sizlere sunmuş olduğu internet hizmetini kullanabilmeniz için internet ağına bağlanmanız gerekiyor. Bu ağa bağlandıktan sonra ise sizleri bir dizi güvenlik önlemlerinin alındığı sayfalar bekliyor. Sizler bu güvenlik sorularını da cevaplandırmak durumundasınız. T Mobile altyapısını kullanarak sizlere internet hizmeti sağlayan THY, bu konuda isteklerinizi yerine getirmek için çalışıyor.
Uçakta kullandığınız internet hizmetinin hızı yaklaşık olarak 2 Mbps’ ye kadar ulaşabiliyor. Aslında bu hız çok yüksek bir hız değil. Ama yerden yaklaşık olarak 10 bin feet yükseklikte ve 500- 600 km hızla gittiğinizi düşünürseniz hıza çok da fazla takılmamak gerektiğini anlarsınız. Şu anda ücretsiz olarak verilen uçaktaki internet hizmeti belli bir süre sonra ise ücretli olarak verilmeye başlanacak.

Henüz fiyatlarla ilgili bir belirleme olmamasına rağmen bu konuda bazı taban fiyatlarının da belirlendiği söyleniyor. Uçaktaki internetin fiyatlandırılmasında ise çeşitli paket seçenekleri uygulanarak seyahat eden kişilerin kendilerine uygun paketi seçmeleri sağlanmaya çalışılacak ve böylece bu internet hizmetinden de herkesin faydalanması sağlanacak.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu