Üyelik İçin Tıklayın

Ağız Ve Diş Sağlığınıza Dikkat Ediyor Musunuz?

Ağız; sindirim ve solunum yolunun başlangıcıdır. Bu yüzden de vücudumuzun sağlığı için ağız sağlığımız çok önemlidir. Çünkü ağızda oluşan bakteriler solunum ve sindirim yoluyla vücudumuzun değişik yerlerine taşınıp o yerlere zarar verebilir.

Haber.gen.tr 2015-06-08 23:45:18
Yorum Yaz

Dişlerimizin görüntüsü dış görünümümüzü etkileyen önemli unsurlardandır. Ağzımızda oluşacak kötü koku sosyal olarak da bizleri olumsuz anlamda etkileyebilir. Dolayısıyla güzel ve sağlıklı görünmemiz için ağız sağlığımızı ihmal etmemeliyiz. Bu yazımızın devamında sizlere ağız ve diş sağlığınız korumanız için bazı önerilerde bulunacak ve ağız sağlığınızı korumanıza yardımcı olacağız.

Ağız ve diş sağlığınızı korumanın şartlarının başında dişlerinizi düzenli olarak fırçalamanız gelir. Etkili bir şekilde yapılan diş fırçalaması dişlerinizin bakımında sizlere çok yardımcı olacaktır. Diş fırçalamanızı etkili bir şekilde yapabilmeniz için bu işlemin; sıklığı, süresi, şekli ve diş fırçalamada kullanılan materyalin çeşidi çok etkilidir. Dişlerinizi günde en az iki kere fırçalamalısınız. Özellikle gece yatmadan önce dişlerinizi fırçalamanız sizlere diş sağlığı açısından çok yardımcı olacaktır. Meyve ve benzeri asitli yiyecekler yenildiği zaman özellikle dişler hemen fırçalanmamalı ağızdaki asit dengesinin normale dönmesi beklenmeli ve ondan sonra dişler fırçalanmalıdır. Çünkü yiyeceklerdeki asitler dişte erozyona sebep olmaktadır. Ağzımızda asit varken dişlerimizi fırçalamamız ağzımızda asidik etki yapacak ve bu da dişlerimizin aşınmasına sebep olacaktır. İyi bir diş fırçalama işlemi ortalama iki dakika sürmelidir. Ancak iki dakika boyunca fırçalamak da çözüm olmayabilir. Çünkü o iki dakika boyunca olan fırçalama işleminde dişlerinizin hepsine ulaşabilmeli ve dişlerinizin bütün yüzeylerini fırçalamalısınız.

Dişlerin her yüzünün fırçalanmaması özellikle dişlerin iç ve arka taraflarında çürüklerin oluşmasına sebep olmaktadır. Diş fırçaları belli bir kullanımdan sonra özelliklerini kaybetmekte ve artık işlevini yerine getirmemektedir. Diş fırçasının kısalan kılları dişlerin arka taraflarına ulaşamıyor ve yeterli temizliği yapamıyor. Bu yüzden de diş fırçalarınızı en az 3 ayda bir değiştirmeniz gerekiyor. Ayrıca diş ipi ve ağız çalkalama suyu kullanmanız da ağız ve diş sağlığınızı korumada sizlere son derece yardımcı olacaktır. 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu