Üyelik İçin Tıklayın

Akıllı Cep Telefonlarında Dokunmatik Arızaları

Akıllı cep telefonları teknolojinin insanoğluna bahşettiği en büyük gelişmelerden biridir. Özellikle ilerleyen teknolojiyle akıllı telefonların çeşitlerinin artması sonucunda birçok marka ve özellikte akıllı telefon bulabilmek mümkün olmaktadır.

Haber.gen.tr 2016-04-25 23:05:29
Yorum Yaz

İnterneti aktif olarak kullanabilen bu telefonlar ile gerek haberleşme gerekse iş ile ilgili konularda yardım alınabilmektedir. Akıllı telefonların yararları oldukça fazla olmasına karşın arızaları da olabilmektedir.

Dokunmatik ekran sorunu telefon ekranına olan yapay baskılardır. Bu sorunu aşmak için öncelikle telefonun üzerindeki koruyucu ekranların çıkarılması gerekmektedir. Telefonun yüzeyi çok ince bir yapıda olması nedeniyle yüzeydeki filmler zamanla telefonun yüzeyinde baskı oluşturarak dokunmatik sisteminin kilitlenmesine neden olabilmektedir.  Bu yüzeyin ıslanmaması ve yağlı elle dokunulmaması gerekmektedir. Dokunmatik ekranın işlev bozukluğuna neden olabilen kirli yüzeyler antistatik bezle temizlenmelidir. Sonrasında telefon reset çalışması yapılmalıdır. Bütün bu yapılan çalışmalara rağmen telefonun dokunmatik ekranı çalışmıyorsa garanti kapsamındaysa servise gönderilmeli garanti süresi dolduysa ilgili markanın servislerine gönderilmelidir.


Akıllı cep telefonları sorunları nedeniyle uzman olmayan kişilere teslim edilmemelidir. Özellikle akıllı telefonların fiyatları bilindiği gibi oldukça maliyetlidir. Bu nedenle telefonların kullanım şartlarına dikkat edilmesi ve bakımının yapılması önem taşımaktadır. Dikkatli kullanımın yanı sıra akıllı telefonların dokunmatik yüzeyleri üzerindeki koruyucu ekranların sıklıkla temizlenmesi dokunmatik problemini azaltacaktır. Telefonların yüzeylerinin yağ ve kir nedeniyle kilitlenmesi tutukluk yapması normaldir. Bunun olmaması için yağlı ve kirli ellerle telefona dokunulmaması gerekmektedir. hayatımızı kolaylaştıran cep telefonlarının temiz ve bakımlı olması yıllarca kullanılmasının önünü açmaktadır. 


Günümüz yaşam standartlarında artık özellikle genç neslin vazgeçemediği bir parçası haline gelen akıllı telefonlar ile birçok etkinliği kolaylıkla yapabilmekteler. Akıllı cep telefonlar teknolojinin bizlere sağladığı en büyük olanaklardan biridir. Bu nedenle dikkatli kullanım ömrünü uzatmaktadır.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu