Üyelik İçin Tıklayın

Atina savaş alanına döndü (Aleksis protestoları)

Aleksis Grigoropulos'un Yunanistan'ın başkenti Atina'da 6 yıl önce polis kurşunuyla öldürülmesinin yıl dönümü için yapılan protesto gösterilerinde ortalık savaş alanına döndü.

Haber.gen.tr 2014-12-07 11:25:19
Yorum Yaz

Atina Üniversitesi çevresinde toplanan 5 bin civarında protestocu, "Aleksis ölümsüzdür" yazılı pankartlar ve protestolarla önce parlemento binasının bulunduğu Sintagma Meydanı'nda ardından da Eksarhia semtine doğru ilerledi. 

Bu bölgede polislere taş, sopa ve molotof ile saldıran yüzü maskeli eylemcilere, Yunan polisi göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları ile müdahale etmeye çalıştır. Çıkan çatışmalarda 15 kişinin göz altına alındığı açıklandı.

Atina dışında, başta Selanik olmak üzere Yunanistan'ın bir çok büyük ilinde protesto gösterileri düzenlendi.

6 Aralık 2008 tarihinde, Atina'nın Eksarhia semtinde polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Aleksis Grigoropulos için Yunanistan'nın bir çok şehrinde ortaya çıkan gösteri ve protestolarda, yüzlerce işyeri, banka şubeleri, kamu binaları ve araçlarda maddi hasar meydana gelmiş, haftalarca süren protestolarda başta Atina ve Selanik Üniversite'lerinde olmak üzere pek çok işgal eylemleri gerçekleşmişti.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu