Üyelik İçin Tıklayın

Bu Yaz Güneş Etkisi Nasıl Olacak?

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte özellikle bayanlarda bronzlaşma isteğinin arttığı bilinmektedir. Fakat bronzlaşmanın yanında fazla güneşe maruz kalan cildin, olumsuz sonuçlar getireceğini bilmeniz gerekmektedir.

Haber.gen.tr 2016-04-18 21:42:25
Yorum Yaz

 

                Güneş ışınları ve sıcaklıkla ilgili cilt problemleri de yaşanmaktadır. Çok fazla güneş sıcaklığına maruz kalan bölgelerinizde yanıklar oluşabilmektedir. Güneş deriyi kurutur ve kırıştırır böylece derinizin soyulmasına neden olabilmektedir. Su torbacıklarının oluşumuna neden olan güneş yanıkları ciddi sonuçlar doğurabilmektedir.

                Aynı zaman da güneş ışınlarının fazlasıyla etkisinde kalmak göz problemlerine de yol açmaktadır. Gözde katarakt oluşumuna kadar olumsuz sonuçlar görülebilmektedir. Yüksek ısı sonucu,  sıcak çarpması ile halsizlik, baş dönmesi, mide bulantısı gibi şikayetler ortaya çıkmaktadır. Özellikle 65 yaş üstü insanlarda beyin kanaması gibi çok ciddi sonuçlara yol açan güneş etkileri görülmektedir. Yaz ayları için bu olumsuzluklarla karşılaşmamak için özen göstermelisiniz.  Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden, öğle saatlerinde güneş altında kalmayarak, bol miktarda su tüketerek, şapka gibi yüzünüzü ve başınızı koruyucu eşyalar kullanarak korunabilirsiniz. Serinlemek için alkollü ve kafeinli  içeceklerden uzak durmanız gerekmektedir. Hafif yiyecekler yiyerek,  vücut direncinizi koruyabilmektesiniz.

                Özellikle çocuklar için daha fazla zararlı olan güneş yanıkları, ileride olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Bu yüzden çocuklarınız için güneş kremleri, şapka ve pamuklu giysiler tercih etmeniz doğru seçim olacaktır. Kendiniz ve çocuğunuz için 2 saatten fazla güneşte kalmanız tehlikeli olabilmektedir.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu